Ben je op zoek naar tuinverlichting? Dit is de beste tuinverlichting van 2024

Wanneer je een tuin aan het inrichten bent, is de juiste tuinverlichting geen overbodige luxe. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je al verlichting in de tuin hebt, maar deze aan vervanging toe is. Tuinverlichting is als je het ons cruciaal in de tuin. Zo kun je er onder andere een prettige sfeer mee creëren, maar heeft het ook andere functionele doeleinden.

Na het lezen van dit artikel ben je op de hoogte van de voordelen van tuinverlichting en welke soorten verlichting er bestaan. Ook lees je wat op dit moment de vijf beste tuinverlichting zijn. Wij hebben op basis van verschillende factoren een lijst opgesteld en later zullen wij toelichten waar wij tijdens ons onderzoek op hebben gelet.

De voordelen van tuinverlichting

We willen dit artikel beginnen met enkele voordelen van tuinverlichting te benoemen. Het heeft meer voordelen dan we hieronder zullen benoemen, maar wij zijn van mening dat dit de drie belangrijkste voordelen van tuinverlichting zijn.

Het zorgt voor meer veiligheid

‘s Avonds is een inbreker minder snel geneigd om een tuin te betreden waar licht brandt. Hier zit natuurlijk geen enkele inbreker op te wachten en zal er hoogstwaarschijnlijk voor kiezen om het bij een ander huis te proberen. Ook voor jezelf biedt het meer veiligheid. Denk bijvoorbeeld wanneer je laat thuis komt met de fiets en je deze in het pikkedonker moet opbergen. Een tuinlamp zal ervoor zorgen dat de kans dat je ten val komt, verkleind wordt.

Het geeft een tuin meer sfeer

Het volgende voordeel van tuinverlichting dat we willen benoemen is dat het zorgt voor meer sfeer in de tuin. Er zijn verschillende manieren hoe je dit het beste kunt doen. Hierbij kun je denken aan mooie verlichting aan de schutting, maar er zijn nog talloze andere manieren hoe je dit kunt creëren.

Je kunt meer tijd in de tuin doorbrengen

Tuinverlichting bied je de mogelijkheid om in de zomer langer buiten te zitten. De temperatuur laat dat in de zomermaanden wel toe, maar het is natuurlijk niet gezellig om in een donkere tuin te zitten. Zeker wanneer je vrienden/familie over hebt, is dit geen optie zonder tuinverlichting.

Welke soorten tuinverlichting bestaan er?

Voor wie op zoek is naar tuinverlichting heeft aan keuze geen gebruik. Dit zijn volgens ons de populairste tuinverlichting waaruit je momenteel kunt kiezen; tuinspots, ingebouwde grondspots, hangende buitenlampen, buitenwandlampen en ronde lichtbollen. De verlichtingen zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Zo zijn ze bijvoorbeeld niet allemaal geschikt voor het verlichten van grote tuinen en sommige soorten zijn weer meer geschikt voor het verlichten van een oprit.

Top 5 beste tuinverlichting 2024

We zijn aangekomen bij onze lijst met de vijf beste tuinverlichting van 2024. Deze lijst is opgesteld aan de hand van verschillende criteria. Zo hebben wij gekeken naar de kwaliteit van het materiaal, de prijs-kwaliteitverhouding, de meningen van klanten op websites als Bol.com en enkele andere factoren. Voor welke verlichting uit de onderstaande lijst je ook kiest, het zijn één voor één topproducten.

#1 Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn 2st.

We beginnen onze lijst met de beste tuinverlichting van 2024 met deze prachtige Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn. Zoals we eerder al hadden aangegeven moet een goede lamp niet alleen functioneel zijn, maar kunnen ze een tuin ook een prettige sfeer meegeven. Met deze eyecatcher is dat zeker het geval. Iets dat je overigens veel ziet van de lampen van het merk Gadgy. Het merk verkoopt tientallen mooie lampen voor zowel binnen als buiten en daarom kunnen we je aanraden om ook de overige producten uit hun assortiment te bekijken op websites als Bol.com.

Bij aanschaf krijg je twee mooie hangende Marokkaanse led lampen thuis bezorgd. De lampen zijn uiteraard een toevoeging aan je eigen tuin, maar het is ook uiterst geschikt om als cadeau te geven aan iemand anders. We hebben de Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn niet alleen aan deze lijst toegevoegd omdat het een eyecatcher is. Andere redenen zijn bijvoorbeeld dat de lamp zich door middel van het zonnepaneel overdag oplaadt, het een prachtig schaduweffect creëert en het zeer eenvoudig in gebruik is. Mede doordat het zich overdag zelf oplaadt, heb je er bijna geen omkijken naar.

Ook de prijs beschouwen wij als een groot pluspunt. Zo kun je deze mooie lamp al aanschaffen voor ongeveer 26 euro bij Bol.com. Op Bol.com kun je gelijk zien dat al ruim 90 klanten hun ervaring hebben gedeeld. En met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren is het grote merendeel zeer tevreden met hun aankoop. Het mooie design en de hoogwaardige kwaliteit waren punten die wij vaak terug zagen komen in de reviews. Kortom, voor ons genoeg redenen om de lamp bovenaan onze lijst met de beste tuinverlichting van 2024 te plaatsen.

Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn 2st. - Solar Tuinverlichting op Zonneenergie

#2 Homèlle Solar Tuinfakkels – 6 stuks

Een andere verlichting dat volgens ons een toevoeging is voor elke tuin is de Homèlle Solar Tuinfakkels. Bij aanschaf krijg je maar liefst zes stuks geleverd, welke je verspreid over je tuin kunt aanbrengen. Net als het merk Gadgy verkoopt Homèlle ook veel andere verlichting voor in de tuin. Veel van deze tuinverlichting zijn online al tientallen of zelfs honderden keren beoordeeld. Dit gaat ook zeker op voor de Homèlle Solar Tuinfakkels, maar daar zullen wij het later in dit artikel over hebben.

Eerst willen wij enkele belangrijke kenmerken van deze tuinfakkels bespreken. Allereerst vinden wij het belangrijk om te delen dat de verlichting zeer milieuvriendelijk is, makkelijk te installeren en is voorzien van een automatische aan-/uitschakelaar. Ook is het handig om te weten dat de fakkels werken zonder het gebruik van een snoer, het is gemaakt van sterk en licht kunststof, het amper onderhoud vereist en ook te gebruiken is in de winter. Daarnaast is het stijlvolle design natuurlijk ook mooi meegenomen. Al met al zijn er voldoende redenen die ons hebben doen besluiten om de tuinfakkels van Homèlle op de tweede plaats in onze lijst met de beste tuinverlichting te plaatsen.

Zoals je hebt kunnen lezen krijg je bij aanschaf zes fakkels geleverd en deze fakkels kosten gezamenlijk ongeveer 27 euro. Dit beschouwen wij zelf als een zeer goede koop. En dat wij niet de enige zijn, blijkt wel uit de positieve beoordelingen die we online tegen zijn gekomen. Alleen al op Bol.com kreeg het meer dan honderd beoordelingen. De klanten van Bol.com gaven het product een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren.

#3 Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies

Op de derde plek in onze top 5 kom je een ander product van het merk Gadgy tegen. Niet zo vreemd natuurlijk, want zoals we eerder aangaven biedt het merk een ruim aanbod hoogwaardige tuinverlichting aan, waarbij het design ook een belangrijke rol speelt. Dit is overigens niet alleen onze mening, maar dit kun je ook opmaken uit alle positieve reviews die je op websites als Bol.com tegenkomt.

Met uitzondering van het design, lijkt de Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies veel op de Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn. Zo hebben ze bijna nagenoeg dezelfde kenmerken. Zo creëren ze beide een prachtig schaduweffect, zijn ze zeer zuinig en ook nog eens eenvoudig in gebruik. Deze lamp kan overdag opgeladen worden met een zonnepaneel. Door de lamp overdag ongeveer 6 uur op te laden, kan deze ‘s avonds en ‘s nachts zo’n 8 uur lang branden. Verder willen we nog vermelden dat de lamp IP45 spatwaterdicht is.

Verder heeft het net als de lampen hierboven ook deze lamp een zeer zacht prijskaartje. Zo kun je deze lamp bij Bol.com aanschaffen voor ongeveer 27 euro. Bij het opstellen van deze lijst was de prijs-kwaliteitverhouding ontzettend belangrijk voor ons. Wat deze lamp ook gemeen heeft met de bovenstaande vermeldingen is het feit dat ze al ontzettend veel positieve beoordelingen hebben gekregen. Zo heeft de Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies een gemiddelde beoordeling gekregen van 4,1 sterren op basis van ruim 150 beoordelingen. Dit is wat minder dan sommige andere vermeldingen, maar nog steeds een ruime voldoende.

#4 Lardic Solar Tuinlamp met grondspies

We zijn bijna aan het einde gekomen van onze lijst met de vijf beste tuinverlichting van 2024, maar deze lijst zou volgens ons niet compleet zijn zonder Lardic Solar Tuinlamp met grondspies een vermelding te geven. Deze tuinlamp van het merk Lardic Home & Life is een echte eyecatcher en als je het ons vraagt een toevoeging voor elke tuin.

Deze fonteinlamp heeft enkele belangrijke kenmerken die wij het vermelden waard vinden. Zo brandt de lamp automatisch in de avonduren en laadt het automatisch op met zonlicht. Iets dat je ook vaak ziet bij de andere lampen uit dit artikel. Verder is ook deze tuinlamp waterbestendig en creëert het een mooi schaduweffect.

Een reden dat je de lamp niet hoger in deze lijst tegenkomt, is het feit dat we op websites als Bol.com meerdere minpunten meermaals tegenkwamen. Zo werd er in meerdere reviews aangegeven dat de lamp wat groter had gemogen. Echter, het merendeel van de beoordelingen waren wel zeer positief. Het is niet voor niets dat het op basis van meer dan vijftig beoordelingen een gemiddelde beoordeling heeft gekregen van 4,1 sterren.

#5 Solar tuinverlichting op zonne-energie tuinfakkels

We sluiten onze lijst af met deze tuinfakkels van het merk Solar. Het merk Solar is misschien wel het bekendste merk uit deze lijst, maar deze tuinfakkels hebben ook verreweg het hoogste prijskaartje. Toch zijn wij van mening dat het zijn geld meer dan waard is. Dit geldt overigens ook voor de andere producten van Solar, want de meeste producten uit hun assortiment krijgen doorgaans uitsluitend positieve beoordelingen.

Deze tuinverlichting op zonne-energie heeft een echt vlam effect van topkwaliteit. Een groot voordeel is dat het een stuk veiliger is dan echte vlammen. Een ander voordeel is dat het geen kabels nodig heeft, omdat de fakkels werken op zonne-energie.  Ook is het voorzien van een lichtsensor, waardoor ze automatisch aangaan wanneer het donker wordt. Verder is de lamp IP65 weerbestendig en kan het in de zomer tot wel 10 uur lang branden.

Het enige minpunt dat wij konden bedenken was de prijs. Zo kosten de tuinfakkels rond de 50 euro. De overige vier tuinlampen uit dit artikel kosten allemaal rond de 30 euro, dus daar zit een relatief groot verschil tussen. Toch zijn wij van mening dat het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Het scoort namelijk op enkele punten beter dan de andere tuinlampen uit dit artikel.

Conclusie

Er is aan hoogwaardige tuinverlichting dus geen gebrek en we hopen dat je wat aan de bovenstaande lijst met de beste tuinverlichting hebt gehad. De vermeldingen uit dit artikel zullen uiteraard niet voor iedereen geschikt zijn, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Daardoor is het opstellen van een lijst met de ‘beste’ tuinverlichting behoorlijk lastig. De juiste verlichting is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van je tuin en ook speelt de smaak natuurlijk een belangrijke rol. Want wat de één een prachtige lamp vindt, kan bij een ander niet in de smaak vallen. Echter, wat alle tuinverlichting uit dit artikel wel met elkaar gemeen hebben, is dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal, een lange levensduur hebben en zeer goed scoren op prijs-kwaliteitverhouding.

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general