Beste accu heggenscharen 2024: Bekijk onze top 6

Leestijd besparen? Zie direct onze top drie:

stihl

Stihl is een prominent merk, en dat is niet voor niets. Deze Stihl HSA 60 is uitgerust met een dubbelzijdig snijmes met een lengte van 60 centimeter. Het scherpe en duurzame mes maakt snel en nauwkeurig snoeien mogelijk. Het apparaat is ook voorzien van een geïntegreerde snijbescherming. 

Gewicht: 3,1kg.

Deze Bosch AHS 50-20 heeft een diamantgeslepen zaagblad van 50 centimeter lang en is licht van gewicht. Een waardig alternatief voor de Stihl met een korter snijmes. 

Gewicht: 2,5 kg

vonroc heggenschaar

Vonroc maakt producten die goede bang-for-the-buck zijn. Ook voor deze heggenschaar geldt deze uitspraak. We plaatsen deze Vonroc heggenschaar in de top drie gezien deze een stuk gunstiger geprijsd is zijn de voorgenoemde heggenscharen, maar vaak voor de doe-het-zelver goed genoeg is om de klus te klaren.

 

Gewicht 2,15 kg

Is je tuin aan een opknapbeurt toe en ben je op zoek naar een nieuwe heggenschaar? Zoals je misschien al weet bestaan er verschillende soorten heggenscharen. Zo kun je kiezen voor een benzine heggenschaar, maar in dit artikel zullen wij de focus leggen op de accu heggenscharen. Zo lees je onder andere waar je bij aanschaf op dient te letten, wat de voordelen zijn van een model met accu en hebben wij de vijf beste accu heggenscharen van 2024 voor je op een rij gezet. Kortom, na het lezen van dit artikel zijn wij ervan overtuigd dat je een geschikte accu heggenschaar zult vinden die aansluit bij jouw wensen.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een accu heggenschaar?

Direct de eerste de beste heggenschaar kopen is volgens ons geen goed idee. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. De juiste heggenschaar is per persoon verschillend en is onder andere afhankelijk van de soort werkzaamheden die je van plan bent te verrichten. Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van enkele punten waar je bij het kopen van een accu heggenschaar op moet letten.

Het accuplatform

We beginnen direct met één van de belangrijkste punten, namelijk het accuplatform. 

Ben je al in bezit van bijvoorbeeld Makita LXT accu’s voor je reguliere gereedschap? Of gebruik je een alternatief accuplatform voor je gereedschap van b.v. deWalt, Stihl of Bosch? Dan kan het interessant zijn om hier op voort te bouwen. Je hebt de accu’s dan al in huis en bent dan alleen een machine body nodig. Dit scheelt in de kosten. Mocht een extra accu van pas komen, dan kun je vaak een body in combinatie met een accu kopen voor een schappelijke prijs. De kans bestaat dat je de accu dan goedkoper krijgt, dan wanneer je deze los bestelt. 

De meslengte van de heggenschaar

Voor zwaardere klussen, bijvoorbeeld grote heggen, dien je over een heggenschaar te beschikken met een lang mes. Hier staat wel tegenover dat deze modellen doorgaans een stuk zwaarder zijn en ook lastiger te hanteren zijn.

Het merk van een heggenschaar

Er zijn talloze merken waaruit je kunt en sommige merken zijn betrouwbaarder dan andere. Doe daarom vooraf goed onderzoek naar de reputatie van een merk. Zo ben je bijvoorbeeld gegarandeerd van kwaliteit als je voor merken als Stihl, Husqvarna, Bosch, Makita of DeWalt kies. Dit zijn slechts enkele van de vele betrouwbare merken die er momenteel op de markt zijn.

De accuduur van de heggenschaar

De accuduur is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Vooral voor grotere heggen is het prettig als je zo lang mogelijk door kunt gaan zonder een onderbreking in te lassen. Daarnaast is het handig om te kijken hoe het is gesteld met de oplaadtijd van een heggenschaar.

Onderhoud van een heggenschaar

Tenslotte is het verstandig om voor het aanschaffen te kijken wat voor onderhoud een heggenschaar nodig heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen met een zelfslijpende functie en andere handige functionaliteiten.

Tijdens ons onderzoek hebben wij uiteraard met de bovenstaande factoren rekening gehouden. Daarnaast hebben wij ook gelet op andere punten, maar dat zullen wij later in dit artikel bespreken.

De voordelen van een heggenschaar op accu

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom men kiest voor een heggenschaar op accu boven andere soorten heggenscharen. Zo wegen deze modellen een stuk minder dan heggenscharen die benzine- of motoraangedreven zijn. Dit zorgt er dus voor dat ze een stuk makkelijker mee te werken zijn. Een ander voordeel van een accu heggenschaar is dat ze ook veel minder geluid maken. Dit is vooral prettig wanneer je wilt gaan snoeien in bijvoorbeeld een woonwijk of rondom een school, ziekenhuis of  op andere plekken waar je liever geen hinder wilt veroorzaken.

Beste accu heggenscharen in lagere prijsklasse

Hierboven heb je het één en ander kunnen lezen over de accu heggenschaar en nu zijn we toegekomen aan onze lijst met de vijf beste accu heggenscharen van 2024. Tijdens ons onderzoek waren er voor ons meerdere criteria belangrijk. Enkele hebben wij hierboven al besproken, maar daarnaast hebben wij ook gelet op hoe het is gesteld met de prijs-kwaliteitverhouding en hebben wij ervaringen van klanten in ons besluit meegenomen.

#1 BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar

De eerste accu heggenschaar die wij noemenswaardig vinden is  BLACK+DECKER GTC1845L20-QW. De GTC1845L20 van BLACK+DECKER biedt alles wat je van een hoogwaardige heggenschaar mag verwachten. Zo biedt het onder andere een zeer hoge kwaliteit tegen een schappelijke prijs. Het merk BLACK+DECKER staat hier bekend om en het is niet voor niets dat het merk al meer dan 100 jaar de trouwe partner van vele doe-het-zelfklussers en vakmannen is.

Er zijn verschillende redenen waarom wij de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW bovenaan onze lijst met de beste accu heggenscharen van 2024 hebben geplaatst. Zo is het duurzaam en scherp metalen zaagblad voor ons een groot pluspunt. Daarnaast is het ontworpen voor de ultieme comfort en veiligheid, heeft het ergonomisch handgreep en is het zeer scherp geprijsd. Verder is het belangrijk om te weten dat het een laadtijd heeft van 180 minuten, beschikt over een krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion batterij en voornamelijk geschikt is voor de kleinere heggen. Kortom, genoeg redenen om deze heggenschaar op accu op te nemen in dit artikel.

Dat wij niet enige die enthousiast zijn over deze accu heggenschaar van BLACK+DECKER blijkt wel uit alle positieve reviews die we online zijn tegengekomen. Alleen al op Bol.com heeft het meer dan 125 beoordeling gekregen en met een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren kun je dus ervan uitgaan dat je bij het in huis halen van de GTC1845L20-QW over een topproduct beschikt. Op Bol.com kun je overigens ook direct zien dat het apparaat al voor minder dan 90 euro te bestellen is. Hiermee is het één van de goedkopere modellen uit dit artikel.

#2 VONROC Accu Heggenschaar – VPower 20V

De derde accu heggenschaar die wij met onze bezoekers willen delen is VONROC Accu Heggenschaar – VPower 20V. Bij aanschaf ontvang je verschillende handige toebehoren, zoals maar liefst twee 2.0Ah accu’s, een lader, messen bescherm-/opbergkoker en een VONROC Membercard.

De extra accessoires is niet het enige voordeel van deze heggenschaar. Je kunt deze 2,15 kg wegende heggenschaar gebruiken voor meerdere werkzaamheden in de tuin. Onder andere door de softgrip handgreep, het meslengte van 590mm en de mesopening van 18mm, kun je zonder moeite je haag en struiken met takken tot 14 mm snoeien. Wanneer je klaar bent met snoeien, kun je de machine opbergen met de meegeleverde messen bescherm-/opbergkoker. Daarnaast staat bij VONROC veiligheid boven alles en daardoor is de heggenschaar van verschillende veiligheidsfuncties voorzien. Eén daarvan is dat het enkel kan worden gestart met twee handen.

Hierboven heb je meerdere voordelen van de heggenschaar van VONROC kunnen lezen, maar een ander belangrijk pluspunt om te benoemen is de prijs. Zo kun je het al in huis halen voor ongeveer 100 euro. Dit vinden wij een zeer goede prijs als je ziet wat je voor deze prijs allemaal ontvangt. Onder andere bij Bol.com is de accu heggenschaar aan te schaffen. Hier kun je gelijk zien dat het al ruim dertig keer is beoordeeld en met een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren zijn wij van mening dat het terecht een plek heeft veroverd in een lijst met de beste accu heggenscharen van 2024.

Beste accu heggenscharen in hogere prijsklasse

#3 DeWalt DCM563PB-XJ Accu-heggenschaar

We zijn bijna aan het einde gekomen van onze lijst met de beste accu heggenscharen van dit moment. Echter, een model dat hier volgens ons niet mag ontbreken is de DCM563PB-XJ van de DeWalt. Het merk richt zich volledig op gereedschap en het is niet voor niets dat ze tot één van de marktleiders zijn uitgegroeid. Kwaliteit staat hier centraal en DeWalt biedt zowel gereedschap voor beginnende als professionele klussers aan.

We beginnen direct met een klein minpunt en dat is dat het wordt geleverd als losse body. Dit houdt in dat je de accu en oplader er los bij moet kopen. Dit is echter het enige minpunt dat wij konden bedenken, want de machine is verder één van de beste modellen die er momenteel op de markt wordt aangeboden. Enkele belangrijke kenmerken die wij het vermelden waarden vinden zijn de lange werktijd van 75 minuten per acculading en de geharde, lasergesneden dual-action zaagbladen. Dit zorgt voor de optimale gebruikerservaring. Verder draagt het lichte gewicht en het comfortabele handvat hier ook aan bij. Tenslotte is het zeer duurzaam en heeft het een stevige behuizing.

Ben je overtuigd en wil je de DeWalt DCM563PB-XJ in huis halen? Het is bij verschillende webshops aan te schaffen voor ongeveer 160 euro. Let er wel op dat het zonder accu en lader wordt geleverd. Daarnaast willen wij de beoordelingen die het heeft gekregen uitlichten. Op bijvoorbeeld Bol.com kreeg het een gemiddelde beoordeling van de maximale vijf sterren. Dit was wel op basis van zeven recensies, maar zegt toch genoeg over de kwaliteit.

#4 Bosch AHS 50-20 Accu heggenschaar

Op de tweede plek in onze lijst met de beste accu heggenscharen van 2024 vind je de Bosch AHS 50-20. Het merk Bosch maakt al generaties lang het leven van vele klussers een stuk makkelijker. Het is niet voor niets dat je in veel lijsten met de beste (tuin)gereedschap het merk tegenkomt. Overigens verkoopt het merk niet alleen hoogwaardig gereedschap, maar ook voor witgoed en andere apparatuur ben je bij het merk aan het juiste adres.

De Bosch AHS 50-20 is een lichte accu heggenschaar en is voorzien van het zogeheten Quick-cut mechanisme. Dit houdt in dat je gemakkelijk in één beweging alle takken kunt snoeien. Naast het Quick-cut mechanisme zijn er nog enkele andere eigenschappen die wij het vermelden waard vinden. Zo zorgt het ergonomische handvat ervoor dat de armen en schouders minder worden belast. Verder is het met slechts 2,5 kg een lichtgewicht, is het voorzien van een anti-blocking-systeem en kun je er zonder moeite takken tot een diameter van 25 mm de baas mee zijn.

Net als de accu heggenschaar van BLACK+DECKER, is de Bosch AHS 50-20 online al vele malen beoordeeld. Op Bol.com bijvoorbeeld hebben al meer dan honderd klanten hun ervaring gedeeld. Zij gaven het apparaat een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren van de maximale vijf sterren. Het merendeel van de gebruikers zijn dus net als ons zeer positief. Verder vinden we het belangrijk om te melden dat het voor ongeveer 160 euro te koop wordt aangeboden bij verschillende (online) winkels. Dit is wat duurder dan de hierboven benoemde heggenschaar, maar nog steeds zijn wij van mening dat het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

#5 Makita DUH523RT

We sluiten onze lijst met de vijf beste accu heggenscharen van 2024 af met een model van het merk Makita. De DUH523RT biedt alles wat je van een hoogwaardige heggenschaar mag verwachten. Dit is overigens niet zo vreemd, want dat geldt bijna voor het gehele assortiment van Makita. Mocht je dus ook op zoek naar ander (tuin)gereedschap, dan kunnen we het zeker aanraden om hun gehele assortiment te bekijken.

Een accu heggenschaar met een lage geluidsproductie, licht gewicht, lage trillingen en stevige messen. Dit is hoe wij de Makita DUH523RT het beste kunnen omschrijven. Verder is het  zeer milieuvriendelijk en is het voorzien van een kwalitatief betrouwbare accu. Ook de speciale coating die zorgt voor een extra lange levensduur van de schaarmessen vinden wij noemenswaardig.

De Makita DUH523RT heeft wel het hoogste prijskaartje van alle accu heggenscharen die je in dit artikel tegen bent gekomen. Zo is het de enige machine met een prijs boven de 200 euro. De heggenschaar van Makita wordt bij meerdere webshops aangeboden voor ongeveer 220 euro, waaronder Bol.com. Er is dus wel een relatief grote investering voor nodig, maar daar krijg je wel topkwaliteit voor terug.

#6 Stihl HSA 60 heggenschaar

Stihl staat bekend om krachtig en betrouwbaar gereedschap dat veel wordt gebruikt door professionals tuiniers als hoveniers en professionele doe-het-zelvers.

De STIHL HSA 60 is een veelzijdige heggenschaar, geschikt voor verschillende snoeiwerkzaamheden, waaronder dikke takken of fijn precisiewerk. Door de verschillende accu’s AK10/AK20/AK30 kun je een accu kiezen die past bij jouw snoeiklus. Heb je beperkte vierkante meters om te snoeien? Dan is de instapaccu vaak al voldoende. Deze heeft een looptijd van 70 minuten, waar de AK30 een looptijd heeft van 175 minuten. 

Daarnaast is de HSA 60 uitgerust met een dubbelzijdig snijmes met een lengte van 50 centimeter. Het scherpe en duurzame mes maakt snel en nauwkeurig snoeien mogelijk. Het mes heeft ook een geïntegreerde snijbescherming, wat de veiligheid verhoogt en het risico op ongevallen minimaliseert.

Conclusie: beste accu heggenscharen 2024

Zoals je hebt kunnen lezen is er geen gebrek aan hoogwaardige accu heggenscharen in 2024. We hopen dat je wat wijzer bent geworden na het lezen van dit artikel en een accu heggenschaar zult vinden die aansluit bij jouw wensen. Verder heb je kunnen lezen waar je bij aanschaft zelf op moet letten, wat betrouwbare merken zijn en wat de voordelen van een accu heggenschaar zijn.

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general