Beste kruiwagens 2024: Onze top 5 kruiwagens van dit moment

Ben je op zoek naar de beste kruiwagen van 2024? Dan ben je hier aan het juiste (web)adres. Wij gingen op zoek naar de betrouwbaarste modellen van dit moment en hebben in dit artikel de vijf beste op een rij gezet. Dit hebben wij op basis van verschillende factoren gedaan, welke wij later in dit artikel zullen bespreken. Verder lees je in dit artikel wat betrouwbare merken zijn voor het aanschaffen van een kruiwagen en hebben wij opgesomd waar je op kunt letten bij het kopen van een kruiwagen. Kortom, na het lezen van dit artikel zijn wij ervan overtuigd dat je een geschikte kruiwagen zult vinden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kruiwagen?

Voordat we prijsgeven wat de beste kruiwagens van 2024 zijn, willen wij eerst in het kort toelichten waar je tijdens je zoektocht op moet letten. Op basis van onderstaande punten kun je achterhalen wat voor jou de meest geschikte kruiwagen is. Zo moet je onder andere letten op de capaciteit van de kruiwagen, het materiaal waarvan het gemaakt is en is het handig om te letten op het aantal wielen en het type band van een kruiwagen.

Capaciteit van de kruiwagen

Per kruiwagen kan de capaciteit van de laadbak behoorlijk verschillen en zelf kun je het beste inschatten hoe groot en diep de laadbak moet zijn. Wil je bijvoorbeeld veel tuin- en bouwmaterialen in één kunnen vervoeren, dan dien je uiteraard voor een grotere kruiwagen te gaan. Een nadeel hiervan is dat het wel meer ruimte in beslag neemt en er doorgaans een hoger prijskaartje aan vast zit. 

Het materiaal van een kruiwagen

Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met het materiaal van een kruiwagen. Zo bestaan er kruiwagens met een laadbak van kunststof en van metaal. Beide materialen hebben zo hun voordelen en ook hierbij geldt dat je zelf het beste kunt inschatten welke jouw voorkeur heeft.

Kruiwagens met een laadbak van kunststof zijn meer geschikt voor werkzaamheden in de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervoeren van bladeren, gras en compost. Zulk soort kruiwagens wegen een stuk minder dan kruiwagens met een metalen laadbak. Dit beschouwen wij als één van de grootste voordelen. Een ander voordeel is dat kunststof niet kan gaan roesten.

Een kruiwagen met een metalen laadbak kan wel last krijgen van roestvorming. Echter, veel modellen zijn relatief goed beschermd hiertegen. Een kruiwagen met een metalen laadbak is geschikt voor het vervoeren van zwaardere materialen, zoals stenen en tegels.

 

Het type band een aantal wielen

Voor de meeste werkzaamheden kun je kiezen voor een kruiwagen met één wiel. Hiermee is het een stuk wendbaarder en kun je gemakkelijk scherpe bochten maken. Daarnaast zijn er ook kruiwagens met twee wielen. Deze modellen zijn een stuk stabieler, wat in sommige situaties een betere keuze kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan terreinen met een hobbelige oppervlakte. Doordat het minder stabiel is, raden wij deze variant vooral aan wanneer je werkt op lange rechte stukken

Betrouwbare merken voor het kopen van een kruiwagen

Er zijn talloze betrouwbare merken voor het aanschaffen van een kruiwagen. Het is niet voor niets dat je in onze lijst met de vijf beste kruiwagens van 2024 maar liefst vijf verschillende merken tegenkomt. Al de merken uit dit artikel leveren één voor één hoogwaardige artikelen. Zo ben je bijvoorbeeld door het in huis halen van producten van de merken Horse en Juskys verzekerd van topkwaliteit.

Top 5 beste kruiwagens van 2024

Hierboven heb je kunnen lezen waar je bij aanschaf op moet letten en wat enkele betrouwbare merken zijn. Nu zijn wij aangekomen bij onze top 5 beste kruiwagens van 2024. Hiervoor ben je hoogstwaarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen. Bij het opstellen van onderstaande lijst hebben wij rekening gehouden met verschillende factoren, waaronder de prijs-kwaliteitverhouding. Ook hebben wij ervaringen van klanten meegenomen in ons besluit. 

#1 Kruiwagen met antilek band van Horse

Bovenaan onze lijst met beste kruiwagens van 2024 vind je de kruiwagen met antilek band van Horse. Het merk Horse heeft meerdere hoogwaardige kruiwagens op de markt gebracht, dus het is als je het ons vraagt niet vreemd dat het merk een vermelding krijgt in zo’n lijst. Daarnaast verkopen ze ook andere artikelen voor in de tuin, zoals tuinslangwagens, maar ligt de focus voornamelijk op kruiwagens.

Er zijn verschillende pluspunten die we hier willen benoemen. Eén daarvan is dat dit model zowel geschikt is voor zwaardere klussen bij bijvoorbeeld een verbouwing als voor kleinere klussen rondom het huis. Verder is het handig om te weten dat het een vlakke bak en een rechte neus heeft. De bak is gemaakt van slagvast polypropyleen kunststof en heeft versterkingsribben op de bodem. Daarnaast heeft de kruiwagenbak een inhoud van 80 liter en is het voorzien van een antlilekband. Door de inhoud van 80 liter kun je dus aardig wat materialen vervoeren. 

Bij meerdere webshops heb je de keuze uit zes verschillende kleuren. Bij bijvoorbeeld Bol.com is de kruiwagen leverbaar in onder andere zwart, geel, roze en groen. Verder heeft het een gemiddelde beoordeling van 4,3 sterren gekregen op Nederlands grootste webshop. Een veelvoorkomend pluspunt dat we tegenkwamen was de stevigheid van de kruiwagen.

Kruiwagen met antilek band

#2 Kruiwagen XXL 100L van Juskys

Op de tweede plaats in onze lijst met de beste kruiwagens kom je de XXL kruiwagen van Juskys tegen. Juskys is een merk met een uiteenlopend assortiment. Zo verkopen ze onder andere bedden, dierbenodigdheden, speelgoed en dus ook kruiwagens. Op onder andere Bol.com kun je zien dat ze honderden verschillende artikelen verkopen. Veel van deze producten worden zeer goed beoordeeld, maar we moeten er wel bij vermelden dat dit niet opgaat voor al hun producten.

Je zou deze kruiwagen niet in dit artikel tegenkomen als wij het geen topproduct zouden vinden. Er zijn meerdere redenen waarom wij het een vermelding waard vinden. Allereerst heeft het een volume van 100 liter en een maximale belasting van maar liefst 210 kg. Hierdoor is het uiterst geschikt voor stortgrond in de tuin. Echter, daarnaast kun je kruiwagen ook gebruiken voor op de bouwplaats. Met deze kruiwagen maak je bijna elke klus een stuk gemakkelijker.

Deze XXL kruiwagen van Juskys kun je bij veel bouwmarkten en webshops bestellen. Zo kun je het onder andere bestellen via Bol.com, waar het voor ongeveer 70 euro wordt aangeboden. Dit vinden wij een zeer schappelijke prijs. Op Bol.com hebben al tientallen klanten hun ervaring gedeeld en gaven zij de kruiwagen een gemiddelde beoordeling van 4,1 sterren.

#3 Altrad Fort Kruiwagen – TK 100

Net als de kruiwagen van Juskys is de Altrad Fort Kruiwagen – TK 100 ook geschikt voor allerlei soorten klussen. Van simpele klussen in de tuin tot aan het vervoeren van zware bouwmaterialen, stenen en tegels. Het merk verkoopt verschillende soorten tuingereedschap, maar de voornaamste focus van het merk ligt op de verkoop van kruiwagens. Mocht deze kruiwagen dus te groot zijn voor de werkzaamheden die je wilt gaan verrichten, dan adviseren we je om de andere kruiwagens van het merk te bekijken.

Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat deze kruiwagen voor allerlei soorten klussen kan worden ingezet. Echter, daarnaast zijn er nog andere kenmerken die wij het vermelden waard vinden. Zo heeft de kruiwagen een rechte neus van slagvast polypropyleen kunststof, heeft het een extra kopsteun tussen de poten en heeft het versterkingsribben op de bodem. Verder is de kruiwagen voorzien van een milieuvriendelijke lak en heeft het een zeer stevige buitenband.

Een nadeel van de Altrad Fort Kruiwagen – TK 100 is het prijskaartje. Zo kost de kruiwagen bij verschillende webshops rond de 120 euro. Dit is een stuk duurder dan de andere modellen uit onze lijst. Ook het feit dat het op het moment van schrijven slechts één beoordeling heeft gekregen, was voor ons een reden om het niet hoger in onze lijst met de beste kruiwagens van 2024 te plaatsen. Toch beschouwen wij de Altrad Fort Kruiwagen – TK 100 als een zeer goede koop. Dus voor wie een groter budget heeft, is dit model een echte aanrader.

#4 Alice’s Garden Kruiwagen

De Alice’s Garden Kruiwagen is een ander model dat wij aan onze lezers kunnen aanraden. Het merk Alice’s Garden heeft een ontzettend breed assortiment. Zo bieden ze op onder andere Bol.com ruim duizend verschillende artikelen aan. Dit varieert van barbecues tot konijnenhokken en van speelgoed tot meubelen. Ook voor wie op zoek is naar een hoogwaardige kruiwagen is bij Alice’s Garden aan het juiste adres.

Een belangrijk kenmerk van de kruiwagen van Alice’s Garden is dat je het zelf moet monteren. Dit lijkt misschien een groot minpunt, maar het is zeer eenvoudig dankzij de handige handleiding. Verder is het belangrijk om te weten dat het voornamelijk geschikt is voor tuin- en doe-het-zelf-werkzaamheden. Voor de zwaardere werkzaamheden raden wij eerder de Altrad Fort Kruiwagen – TK 100 of de Kruiwagen XXL 100L van Juskys aan. Wel heeft het een behoorlijk grote maximale capaciteit van 80 kg. Ten slotte willen we nog vermelden dat zowel het frame als de bak gemaakt zijn van gegalvaniseerd staal.

De Alice’s Garden Kruiwagen is te bestellen bij onder andere Bol.com en met een prijskaartje van 60 euro heeft het een zeer schappelijke prijs. Dit is ook één van de weinige webshops waar je deze kruiwagen kunt aanschaffen. Helaas heeft het nog geen beoordelingen gekregen, dus we weten niet wat klanten van de kruiwagen vinden. Wel krijgen veel andere producten van het merk doorgaans zeer goede reviews.

#5 Relaxdays kruiwagen opvouwbaar

We sluiten onze lijst met de beste kruiwagens van 2024 af met een beetje een vreemde eend in de bijt. Deze kruiwagen kun je namelijk opvouwen en dit brengt zowel enkele voordelen als nadelen met zich mee. Naast deze kruiwagen biedt het merk Relaxdays overigens ook veel andere tuinartikelen aan. Op bijvoorbeeld Bol.com vind je duizenden tuingereedschap, potten en bakken, tuinkassen, tuinmeubelen en andere artikelen van het merk.

Deze opvouwbare kruiwagen is een echte aanrader voor wanneer je over een kleine tuin beschikt en dus niet de ruimte hebt om een normale kruiwagen te stallen. Dit is een groot voordeel, maar daarnaast zijn er ook enkele nadelen die wij het vermelden waard vinden. Zo is het belastbaar tot ongeveer 20 kg, wat een stuk minder is dan de andere modellen die we hierboven hebben benoemd. Het is dus voornamelijk bedoeld voor bladeren en tuinafval. Ook is de levensduur ten opzichte van de andere kruiwagens uit dit artikel over het algemeen een stuk korter.

De prijs van deze opvouwbare kruiwagen beschouwen wij als een groot pluspunt. Zo kun je deze kruiwagen van Relaxdays al aanschaffen voor ongeveer 40 euro bij onder andere Bol.com. Op de website van Bol.com kun je gelijk zien dat het een gemiddelde beoordeling heeft gekregen van 4,4 sterren. Dit kreeg het op basis van ongeveer tien reviews.

Conclusie: beste kruiwagens

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er aan keuze geen gebrek en we hopen dat je aan de hand van onze lijst met de vijf beste kruiwagens van 2024 een geschikte kruiwagen zult vinden. Overigens verkopen deze merken ook andere hoogwaardige artikelen, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Voor welke kruiwagen je ook kiest, met één van de kruiwagens uit dit artikel ben je gegarandeerd van een zeer goede koop.

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general