De beste kettingzagen op benzine om te klus te klaren

Bij het kopen van een kettingzaag zijn er een aspecten van belang om op te letten. Om ervoor te zorgen dat je de juiste investeringskeuze maakt. Wij lichten graag een aantal overwegingen toe, die van belang kunnen zijn om tot een beslissing te komen. Daarnaast zetten we aantal producten op een rij, die je online kunt bekijken.

Gebruiksdoel

Denk na over het doel van de kettingzaag. Wil je hem gebruiken voor het zagen van brandhout, het snoeien van takken of voor zwaardere klussen zoals het vellen van bomen? Het bepalen van het beoogde gebruik zal je helpen om het juiste type kettingzaag te kiezen.

Daarnaast is gebruiksfrequentie van belang. Ben je van plan de kettingzaag frequent te gebruiken? Of is het een eenmalige klus? Als het een eenmalige klus is, kun je wellicht beter een kettingzaag huren of lenen

Vermogen en grootte

Het vermogen van de kettingzaag is een belangrijke factor. Voor lichte taken is een kleinere motor voldoende, terwijl zwaardere taken een krachtigere motor vereisen. Let ook op het gewicht en de grootte van de kettingzaag, omdat dit van invloed kan zijn op het gebruiksgemak en de wendbaarheid.

Onderhoud en service

Kettingzagen hebben regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren. Informeer naar het onderhoudsschema en de beschikbaarheid van reserveonderdelen. Het is ook handig om te weten of er een lokaal servicecentrum is dat reparaties en onderhoud kan uitvoeren wanneer dat nodig is.


In dit artikel behandelen we alleen kettingzagen op benzine. Deze vergen meer onderhoud dan kettingzagen op elektrisch. Deze tonen we hier niet, maar vind je in ons koopgids over elektrische kettingzaken.

Kettingzagen en budget      

Tot slot is het belangrijk om je budget in overweging te nemen. Kettingzagen variëren in prijs, afhankelijk van het merk, de grootte, het vermogen en de extra functies. Stel eerst je budget vast en zoek naar een kettingzaag die binnen dat budget past.

We hebben een aantal kettingzagen op benzine op een rij gezet die voor jou interessant kunnen zijn:

Powerplus POWXG1022 Benzine kettingzaag

Powerplus POWXG1022 Benzine kettingzaag

Deze kettingzaag van Powerplus is een apparaat dat geschikt is voor gemiddeld/algemeen gebruik. Denk hierbij aan het vrijmaken van takken, of het zagen van brandhout.

Deze machine is voorzien van een Oregon zaagketting en zwaard van 450 mm. Daarnaast is er sprake van lage terugslag, een laag trillingsniveau en een eenvoudige en snelle start.

De handbeschermkap met automatische rem biedt de nodige bescherming om met een gerust gemoed te werken.

Dolmar Kettingzaag PS-352TLC 40cm Benzine

Dolmar Kettingzaag PS-352TLC 40cm
Bij Dolmar worden hoge eisen aan de kwaliteit van machines gesteld. Deze machine is dan ook geschikt voor semi professioneel gebruik.
 
Door zijn antivibratie systeem met 4 stalen veren heeft de machine een zeer laag trillingsniveau.

Daarnaast kan de ketting gereedschaploos gespannen en vervangen worden.

FUXTEC Multitool FX-MT152 Benzine

multitool fuxtec
Heb je veel snoeiwerk, waaronder ook op hoogte? Dan kun je de aanschaf van een Benzine Multitool overwegen, als deze van FUXTEC. Deze multitool kan worden omgetoverd tot Bosmaaier,  Kettingzaag en Heggenschaar. Daarmee is de machine geschikt voor het verwijderen van takken, snoeien van heggen of het  trimmen van het gazon.

Zaagbok

Moet je veel zaagweg verrichten van (boom)stammen? We willen dan adviseren om een zaagbok te gebruiken. Een zaagbok zorgt voor een stabiele en gecontroleerde omgeving om met een kettingzaag te werken.

Een zaagbok houdt het hout stevig op zijn plaats, waardoor het risico op ongevallen en verwondingen aanzienlijk wordt verminderd.

Dit komt doordat de voorkomt dat het hout wegrolt of beweegt tijdens het zagen, waardoor je de zaag veilig kunt hanteren.

Daarnaast kan een zaagbok de levensduur van je kettingzaag verlengen. Door het hout op de zaagbok te plaatsen, voorkom je dat de kettingzaag in de grond snijdt of in contact komt met harde ondergronden.  

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general