De beste onkruidbestrijdingsmiddelen van 2024

Verwijderen van onkruid staat bij de meeste mensen niet op de lijst van favoriete bezigheden. Heb je ooit naar je mooie tuin gekeken en gedacht: “Wat is dat nou? Waar komt al dat onkruid vandaan?” Ongewenste plantjes lijken overal op te duiken. Tussen de bloemen, langs de paden en zelfs in de kleinste kiertjes van je bestrating. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen die je leven makkelijker maken in het bestrijden van onkruid. In dit artikel gaan we er verder op in en verwijzen je door naar producten online.

Voegenborstels

Voegenborstels hebben stevige, taaie borstelharen die speciaal zijn ontworpen om die vervelende plantjes uit de smalle voegen te schrobben. Geen gedoe met giftige chemicaliën of ingewikkelde apparaten. Gewoon een simpele voegenborstel en jouw vastberadenheid om die tuin weer netjes en onkruidvrij te maken. Je hebt geen enorme kracht nodig om het te gebruiken. Met een beetje doorzettingsvermogen kun je die ongewenste begroeiing verwijderen uit de voegen. Het is wel raadzaam om eerst de grote onkruid plukken er met de hand uit te trekken.

GARDENA Combisysteem Voegenborstel M Metaal

Veelzijdig gereedschap dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van voegen tussen tegels en bestrating. Het maakt deel uit van het Gardena Combisysteem, een modulair systeem dat verschillende gereedschappen combineert met een telescopische steel, waardoor je comfortabel en efficiënt kunt werken.

De voegenborstel wordt standaard geleverd zonder steel.

Synx Tools Onkruidborstel met schraper + steel + extra borstel

Synx Tools Onkruidborstel met schraper

Deze Synx Tools onkruidborstel komt met een steel inclusief twee opzetstukken, die zijn voorzien van een borstel en een krab-haak. Het fijne onkruid kunt u verwijderen met de borstel en het grove onkruid trek je er uit je met het haakje.

Het is handig om een reserve borstel ter beschikking te hebben. Een borstel slijt vrij snel bij veelvuldig gebruik.

Borg Elektrische onkruidborstel met 2 borstels

Borg Elektrische onkruidborstel - 400 watt - inclusief 2 borstels

De onkruidborstel van Borg werkt op elektriciteit (400w) en maakt gebruik van roterende borstelharen om het onkruid uit de grond te verwijderen. Het is een krachtig apparaat dat gemakkelijk door de grond snijdt en het onkruid losmaakt. Een goede optie als je handmatig borstelen te veel werk vindt.

 

De borstelharen zijn stevig genoeg om het onkruid effectief te verwijderen, maar zacht genoeg om schade aan de omringende planten en bloemen te voorkomen.

Er wordt een extra borstel meegeleverd.

Schoonmaakijzijn

Schoonmaakazijn is zo krachtig dat het die onkruid zonder pardon aanpakt. Azijn dringt door tot in de wortels van het onkruid en zorgt ervoor dat ze compleet uitdrogen. Schoonmaakazijn is een natuurlijk middel, dus je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen. Toch schrijven sommige bronnen voor het niet veelvuldig te gebruiken met oog op verzuring van de ondergrond.

Het is veilig voor jou en de rest van je tuin. Let wel op waar je het spul gebruikt. Azijn is een krachtig middel, dus het kan ook andere planten beschadigen als je het per ongeluk op ze sproeit. Wees dus voorzichtig en richt je op die vervelende onkruidplekken. Let ook op dat je niet over de behandelde bestrating loopt en vervolgens door het gras, want zelfs een kleine hoeveelheid onder de tuinlaarzen is genoeg om vlekken in je gazon te veroorzaken.

Schoonmaakazijn 3 verpakkingen van 5 liter

Schoonmaakazijn | 3 x 5 liter | Extra krachtig tegen tegelaanslag

Krachtige schoonmaakazijn voor het verwijderen van tegelaanslag en het doden van onkruid. Een voordeel verpakking van totaal 15 liter voor het grotere oppervlak.  

Verdun het schoonmaakazijn met water in een 50/50 verhouding. Voor een emmer van 10 liter gebruik je dus ongeveer 5 liter water en 5 liter schoonmaakazijn.

Drie verpakkingen van 5 liters zijn dus genoeg voor c.a. 30 liter vloeistof. Wat genoeg is voor ongeveer 30 m2. Bezem de vloeistof in met een harde bezem en laat het inwerken. Onkruid zal na een dag afsterven. Dit zie je doordat het onkruid een gele kleur krijgt.

Onkruidbrander

Tot slot: de onkruidbrander. Perfect als je op zoek bent naar een efficiënte manier om van onkruid af te komen. Je bent een brander nodig en een gasflesje of elektriciteit. Daarna ben je good-to-go. Na het branden sterft het onkruid en kun je het er eenvoudig met de hand uit trekken. Je laat hierbij geen chemische sporen achter. Een goede optie dus.

Kinzo elektrische onkruidbrander

Kinzo Elektrische Onkruidbrander

Deze Kinzo elektrische onkruidbrander maakt gebruik van een aangemaakte stroom hete lucht, hiermee wordt het onkruid als het ware ‘verbrand’. In slechts een paar seconden beschadig je het onkruid zodanig dat deze uitdroogt en binnen een paar dagen afsterft. Let op dat hardnekkig onkruid soms meer dan een behandeling nodig kan hebben

Hyundai elektrische onkruidbrander

Hyundai onkruidbrander - 2000W -

Deze Hyundai elektrische onkruidbrander van 2000 watt maakt ook gebruik van een aangemaakte stroom hete lucht.

Het apparaat heeft een kabellengte van 2 meter en een plastic handvat met ophangoog en kabelgeleider.

Gas onkruidbrander Lifetime Garden

Onkruidbrander inclusief Gasfles

Deze gas onkruidbrander spreekt voor zich. 

Deze brander is voorzien van een aansluiting voor een butaangaspatroon. Dit patroon is gemakkelijk aan te sluiten en de intensiteit van de vlam kan geregeld worden via de draaiknop aan het handvat van de brander. De brander beschikt ook over een ontstekingsknop waarmee u de vlam activeert in de brandkop.

Bij deze set wordt een gasflesje meegeleverd. 

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general