De beste parasols om je uit de zon te houden

Een prachtige tuin is een plek waar we kunnen ontspannen, genieten van de natuur en tot rust komen. In de zomermaanden, wanneer de zon op haar hoogtepunt staat, kan de hitte echter ondraaglijk worden. Het is dan ook essentieel om de nodige bescherming te bieden tegen de felle zonnestralen. Een parasol is een onmisbaar element voor iedere tuin, niet alleen vanwege de functionaliteit, maar ook vanwege de esthetische waarde. In deze koopgids vertellen we meer over parasols en bevelen we een aantal parasols aan.

Waarom een parasol

Een van de belangrijkste functies van een parasol is het bieden van bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot verbranding van de huid, vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker. Een parasol met een UV-beschermende coating kan helpen om deze risico’s te verminderen. Door een parasol in de tuin te plaatsen, creëer je een schaduwrijke plek waar je kunt ontspannen en genieten zonder je zorgen te maken over zonnebrand.

Daarnaast is behoud van tuinmeubilair een tweede argument. Tafels, stoelen en ligstoelen, kunnen door langdurige blootstelling aan de zon beschadigd raken. Hout kan verkleuren en uitdrogen, terwijl stoffen kussens kunnen verbleken en hun kwaliteit kunnen verliezen. Een parasol biedt niet alleen bescherming aan de mensen in de tuin, maar ook aan het buitenmeubilair. Door een parasol te gebruiken, verleng je de levensduur van je tuinmeubels en behoud je hun esthetische uitstraling.

Parasol passend bij jouw wensen

Voordat je een parasol aankoopt, zijn er verschillende criteria waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke criteria om te overwegen.

Grootte en vorm

Denk na over de grootte van de parasol die je nodig hebt, afhankelijk van de beschikbare ruimte in je tuin en het aantal mensen dat eronder moet passen. Houd ook rekening met de vorm van de parasol, zoals rond, vierkant of rechthoekig, en hoe goed deze past bij je tuinmeubilair en -indeling.

Materiaal en duurzaamheid

Controleer het materiaal van de parasol, inclusief het frame en de luifel. Een stevig frame van bijvoorbeeld aluminium, hout of staal is belangrijk voor stabiliteit en duurzaamheid. Voor de luifel kun je kiezen uit materialen zoals polyester, acryl of olefin, die weerbestendig en UV-bestendig moeten zijn.

Bedieningsgemak

Let op het gebruiksgemak van de parasol. Sommige parasols hebben een handmatige bediening met een draaimechanisme, terwijl andere een kantelmechanisme hebben om de schaduwhoek aan te passen. Overweeg welke bedieningsmethode het beste bij je past en zorg ervoor dat het soepel en gemakkelijk te gebruiken is.

Stabiliteit en windbestendigheid

Controleer of de parasol stabiel en windbestendig is. Een stevig frame en een goede basis, zoals een parasolvoet of anker, zijn belangrijk om te voorkomen dat de parasol omvalt of beschadigd raakt bij winderige omstandigheden. Sommige parasols hebben ook windopeningen in de luifel om de winddruk te verminderen.

Draagbaarheid en opslag

Als je van plan bent de parasol vaak te verplaatsen of op te bergen, let dan op de draagbaarheid en opslagmogelijkheden. Kies een parasol die gemakkelijk te verplaatsen is en een compact formaat heeft wanneer deze is ingeklapt. Sommige parasols worden geleverd met opbergtassen of beschermhoezen voor gemakkelijke opslag.

Parasols

Om jou zoektijd te besparen, lijnen we hieronder een aantal parasols op, die online een kijkje waard zijn. Vergeet niet de aankoopcriteria in je achterhoofd te houden om een miskoop te voorkomen.

VONROC Pisogne garden - Premium Zweefparasol 360 graden

VONROC Premium Zweefparasol Pisogne 300x300m -

De VONROC Pisogne zweefparasol is een hoogwaardige keuze met een doek van 300 x 300 cm.

De parasol is gemaakt van een duurzaam en roestvrij aluminium frame en is voorzien van een 360 graden draaifunctie.  Daarnaast is deze voorzien van een eenvoudig opdraaimechanisme.

Of je nu geniet van een schaduwplek of beschutting zoekt, het royale doek van 3 x 3 meter biedt altijd voldoende schaduw.

Het polyester doek is vervaardigd van gerecycled materiaal en is eenvoudig schoon te maken. Bovendien wordt de parasol geleverd met een handige polyester beschermhoes.

Let op dat deze parasol exclusief tegels wordt geleverd.

LifeGoods Zweefparasol - Ø300cm

LifeGoods Zweefparasol - tot 8 Personen -

Deze parasol is perfect voor het hele gezin, dankzij zijn ruime formaat. Met behulp van de handige slinger kun je de parasol moeiteloos openen en sluiten. De parasol wordt ondersteund door 6 stevige metalen ribben, die het polyester doek strak en stevig houden. 

Geen zorgen meer over wegwaaiende parasols dankzij de ingebouwde windvanger. Deze parasol biedt de hoogst mogelijke bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Het royale doek heeft een diameter van 300 cm en bedekt daarmee een oppervlakte tot 7 m².

Let op dat de parasolvoet niet standaard meegeleverd wordt.

LifeGoods Dubbele Parasol - 270x460cm

LifeGoods Dubbele Parasol - 270x460cm

Deze ruime parasol biedt voldoende schaduw voor het hele gezin. Met behulp van de handige zwengel kun je de parasol moeiteloos openen en sluiten. De parasol wordt ondersteund door 12 stevige metalen ribben, die het polyester doek strak en stevig houden.

Ook deze parasol biedt de hoogst mogelijke bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Het royale doek heeft een diameter van 460×270 cm en bedekt daarmee een oppervlakte van maar liefst 12,42 m². Er is meer dan genoeg ruimte om met het hele gezin rond een grote tafel in de tuin te dineren!

Deze parasol wordt goed door eerdere kopers ontvangen met een score van 4,6 uit 5 sterren.

Let op dat de parasolvoet niet standaard meegeleverd wordt en deze dien je los bij te bestellen.

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general