De beste tuinslang ophangsystemen en slangenboxen

Een goed onderhouden tuin vereist regelmatige bewatering. Een tuinslang is daarbij een onmisbaar hulpmiddel. Het netjes opbergen van de tuinslang is echter een uitdaging voor veel tuiniers. Gelukkig bieden ophangsystemen voor tuinslangen een praktische oplossing om de slang georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk te houden. In dit artikel zullen we de voordelen van ophangsystemen bespreken en enkele populaire opties te verkennen.

Er zijn verschillende ophangsystemen beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen. Enkele populaire opties zijn wandgemonteerde houders, vrijstaande haspels en draagbare karren. Wandgemonteerde houders zijn ideaal als u permanent een opslagplek wilt creëren. Vrijstaande haspels zijn handig als u de slang regelmatig wilt verplaatsen en een compacte oplossing nodig heeft. Draagbare karren bieden mobiliteit en opslagruimte voor extra accessoires, zoals sproeikoppen en spuitpistolen.

Tuinslanghouders

Tuinslanghouders zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en materialen, waaronder plastic, metaal en hout. Een tuinslanghouder wordt aan de buitenmuur van je huis of schuur bevestigd en biedt mogelijkheid om je bestaande tuinslang netjes op te hangen.

Tuinslanghouder met muurbevestiging verzinkt metaal

Tuinslanghouder met muurbevestiging verzinkt metaal -

Metalen tuinslang houder voor een tuinslang van maximaal 30 meter. Eenvoudig aan de muur te bevestigen.

Dit artikel krijgt op Bol.com een 4.6 rating en daarmee een goede bang-for-the-buck.

Gardena Tuinslanghouder

GARDENA Slanghouder - Incl. opbergruimte

GARDENA wandslanghouder om de slang aan de muur op te hangen. Deze houder is voorzien van praktische openingen waaraan je sproeiers, broezen of tuinspuiten kunt ophangen.

Wandslangenbox

Een wandslangenbox is een handig apparaat dat speciaal is ontworpen voor het opbergen van tuinslangen. Het biedt een georganiseerde oplossing om je tuinslang op te bergen.

Gardena Wandslangenbox 15 meter

GARDENA - Wandslangenbox RollUp S - Slanghouder - 15 Meter - Ø 11 mm

GARDENA wandslangenbox met een slang van 15 meter lang. 

Deze wandslangenbox is voorzien van een vergrendeling. Met een vergrendeling rolt de slang niet automatisch op, maar is de slang even spanningsvrij. Dit maakt het makkelijk in gebruik. 

Je bevestigt de wandslangenbox tegen de buitenmuur van de woning of de schuur.

Gardena Wandslangenbox 25 meter

GARDENA Wandslangenbox Rollup XL - 35 Meter

Is 15 meter niet lang genoeg? Dan is het raadzaam om een variant met meer meters slang te kiezen. Zoals een grotere variant als deze XL editie, met maar liefst 25 meter lengte. De slang heeft een diameter van 13mm. 

 

Coolhome Wandslangenbox 20 meter

coolhome wandslang

Als budget belangrijk is en als je graag een goede bang-for-the-buck wilt, dan is deze Coolhome wandslangenbox een overweging waard. Deze is een stuk gunstiger geprijsd dan de Gardena artikelen. Met een Bol.com rating van ruim 4,5 ster, haal je naar ons idee nog steeds een prima product in huis.

Mobiele tuinslang haspel

Een van de belangrijkste kenmerken van een mobiele tuinslanghaspel is het gebruiksgemak. Het apparaat is uitgerust met wielen en een handvat, waardoor je het eenvoudig kunt verplaatsen naar de gewenste locatie in je tuin. Dit betekent dat je de tuinslang snel kunt verlengen naar de plek waar je water nodig hebt.

Gardena tuinslang haspel 20 meter

GARDENA Classic 50 Complete Set Slanghoude

Deze GARDENA tuinslang haspel is voorzien van een slang van 20 meter lang en heeft een ergonomische handgreep, waardoor deze makkelijk te vervoeren is. Meegeleverd wordt een Gardena Classic tuinspuit en en twee kraanstukken. De aansluitslang wordt niet meegeleverd.

Gardena biedt 5 jaar garantie op de haspel, wat naar ons idee fors is. Met een review van 4,7 van de 5 sterren is het een aanschaf zeker waard.

Vonroc tuinslang haspel 15 meter

Vonroc biedt een goed alternatief voor de Gardena haspel. Deze stevige en stabiele slanghaspel set is voorzien van een 15 meter lange tuinslang welke gemakkelijk op- en af te rollen is. Qua prijs is deze net iets gunstiger. Met een beoordeling van bijna 4 sterren, is deze voor de meeste tuinders goed genoeg om de klus te klaren.

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general