Dit zijn dé beste ophangsystemen voor tuingereedschap van 2024

Tijdens je zoektocht naar tuingereedschaphouders zul je merken dat er aan keuze geen gebrek is. Mede hierdoor kan het soms best lastig zijn om een geschikt ophangsysteem voor je tuingereedschap te vinden. Wij willen je door middel van dit artikel daar een handje bij helpen. Dit doen wij aan de hand van een lijst met de vijf beste tuingereedschaphouders van 2024. Verder lees je in dit artikel waar je tijdens de aanschaf ervan op moet letten. Veel van deze punten namen wij ook mee tijdens het opstellen van de lijst uit dit artikel.

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Voordat we de lijst met de vijf beste tuingereedschaphouders prijsgeven, willen wij uitlichten waar jezelf rekening mee kunt houden. Het ‘beste’ ophangsysteem voor tuingereedschap is namelijk per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, maar door de onderstaande punten mee te nemen in je besluit, zijn wij ervan overtuigd dat je de geschikte tuingereedschaphouder zult vinden.

Allereerst dien je te letten op de afmeting van de houder. Het is namelijk belangrijk dat je voldoende ruimte aan de muur hebt om het ophangsysteem te monteren. De houder moet dus niet te groot zijn voor je muur, maar ook weer niet te klein dat je al jouw tuingereedschap niet kunt ophangen.

Daarnaast verschillen tuingereedschaphouders ook van elkaar als het aankomt op de samenstelling. Hierbij moet je denken aan de hoeveelheid houders, het soort haakjes en de kwaliteit van de rails. Doorgaans heeft een ophangsysteem voor tuingereedschap met meerdere haakjes en een kwalitatief goede rails, ook een hoger prijskaartje.

Tenslotte zit er verschil in de bevestigingsmogelijkheden. Zo dien je sommige houders te monteren door middel van spijkers, maar zijn er ook modellen die je vast kunt maken met zelfklevende houders. De laatste optie heeft over het algemeen een lager draagvermogen.

Top 5 tuingereedschaphouders

Hieronder lees je wat momenteel de vijf beste tuingereedschaphouders zijn die je kunt aanschaffen. Bij het opstellen van de onderstaande lijst hebben wij rekening gehouden met meerdere factoren. Eén van deze punten is de prijs-kwaliteitverhouding van een houder. Verder hebben wij ook reviews van klanten meegenomen tijdens het samenstellen van de onderstaande prijs. Per model hebben wij de belangrijkste informatie opgesomd en lees je ook direct waar je het product voordelig kunt aanschaffen.

#1 GARDENA – Combisysteem

We beginnen onze lijst met de beste tuingereedschaphouders van 2024 met het combisysteem van Gardena. Het is niet vreemd dat je dit merk bovenaan onze lijst tegenkomt, want het is één van de marktleiders op het gebied van tuinverzorging. Zo hebben ze onder andere hoogwaardige pompen, besproeiingssystemen, bodembewerking en tuingereedschap ontwikkeld. Daarnaast heeft het merk vestigingen in maar liefst 80 verschillende landen.

De tuingereedschaphouder van Gardena heeft om verschillende redenen een plek veroverd in dit artikel. Allereerst bestaat het uit een aluminium lijst met houders van glasvezelversterkte kunststof. Daarnaast is het voorzien van stalen beugels met een antisliplaag, welke een diameter heeft van 18 tot 40 mm. Verder is het handig om te weten dat elke beugel een draagvermogen heeft van 10 kg en de houder in totaal 60 kg kan dragen. Tenslotte wordt dit product geleverd met schroeven en pluggen en krijg je maar liefst 25 jaar garantie. Kortom, voor ons genoeg redenen om dit product van Gardena bovenaan onze lijst met de beste tuingereedschaphouders van 2024 te plaatsen.

Deze tuingereedschaphouder is niet het goedkoopste model dat je in deze lijst tegen zult komen, maar scoort wel ontzettend goed als het aankomt op prijs-kwaliteitverhouding. Dit kun je onder andere opmaken uit de reviews die het heeft gekregen op onder andere Bol.com. Zo heeft het op Nederlands grootste webshop een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren gekregen. Een veelvoorkomend pluspunt dat we tegenkwamen was de hoogwaardige kwaliteit.

GARDENA - Combisysteem - Aluminium/Kunststof - Tuingereedschaphouder - Diameter 18-40 mm - Breedte 78 cm

#2 Tuingereedschaphouder Garden of Eden

De volgende tuingereedschaphouder die wij een vermelding waard vinden is dat van het merk Garden of Eden. Het merk is misschien iets minder bekend dan bijvoorbeeld Gardena of Volcan, maar toch hebben ze een relatief groot assortiment artikelen voor het onderhouden van tuinen.

De Tuingereedschaphouder van Garden of Eden is geschikt voor het opbergen van tuingereedschap van elk formaat. Onder andere doordat het voorzien is van verschillende gatmaten is er voor elk soort gereedschap wel een plekje te vinden. Zo is het bijvoorbeeld geschikt voor het opbergen van schoffels, snoeischaren, schroevendraaiers, binders en nog veel meer. Een ander voordeel is dat je de houder ook mee de tuin in kunt nemen. Ook is het handig om te weten dat het ook aan de muur kan worden gemonteerd met de meegeleverde schroeven en pluggen. Dus ben je op zoek naar een veelzijdige en hoogwaardige tuingereedschaphouder? Dan is dit product van Garden of Eden echt iets voor jou.

De tuingereedschaphouder is onder andere te bestellen bij Bol.com. Op het moment van schrijven heeft het nog geen beoordelingen gekregen. Echter, toch vinden wij dat het thuishoort in een lijst met de beste tuingereedschaphouders van 2024. Dit komt onder andere doordat veel andere artikelen van Garden of Eden wel al veel positieve beoordelingen hebben ontvangen. Daardoor kun je ervan uitgaan dat het met de kwaliteit wel goed zit.

#3 TTD Premium XXL gereedschaphouder

De TTD Premium XXL gereedschapshouder mag als je het ons vraagt ook niet ontbreken in een lijst met de beste tuingereedschaphouders van dit moment. Het merk TTD is net als Garden of Eden onder sommige lezers waarschijnlijk minder bekend, maar toch beschouwen wij dit als een topproduct. Het heeft meerdere voordelen en scoort ontzettend goed als het aankomt op prijs-kwaliteitverhouding.

Met de TTD Premium XXL gereedschaphouder kun je elf voorwerpen ophangen. Het is namelijk voorzien van vijf klemmen en zes haken. Deze klemmen en haken zijn geschikt voor allerlei soorten tuingereedschap, schoonmaakspullen en kunnen zelfs gebruikt worden om je jassen en tassen op te hangen. Verder hebben wij het in dit artikel toegevoegd omdat het gemaakt is van roestvrij staal, het bestand is tegen krassen, regenbestendig is en geschikt is voor bijna alle soorten muren. Daarnaast is het eenvoudig te monteren met de meegeleverde zelfklevende strip, maar worden er ook schroeven meegeleverd voor wanneer je het wilt gebruiken voor zwaardere objecten. Ten slotte willen we nog vermelden dat het is voorzien van een antisliplaag en het een moderne look heeft met zwarte en grijze kleuren.

De TTD Premium XXL gereedschaphouder is aanzienlijk goedkoper dan de twee modellen die we hierboven hebben besproken. Het is samen met de tuingereedschaphouder van Volcan, die je op plek vijf tegenkomt in onze lijst, het goedkoopste model. De houder is bij verschillende (online) winkels te koop, waaronder Bol.com. Hier hebben op het moment van schrijven ruim tien klanten hun ervaring gedeeld en met een gemiddelde beoordeling van de maximale vijf sterren, beschouwen wij dit als een zeer goede koop.

#4 SODEAL Luxe Gereedschapshouder

De SODEAL Luxe Gereedschapshouder is verreweg de duurste gereedschaphouder uit deze lijst, maar daar krijg je uiteraard wel het een en ander voor terug. Wij zouden het namelijk niet in dit artikel opnemen als wij niet vinden dat het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Dit geldt overigens ook voor de andere artikelen van het merk Sodeal. Het is niet voor niets dat het merendeel van de producten uit hun assortiment bijna uitsluitend vijf sterren beoordelingen krijgen.

Eerst willen wij enkele voordelen van de tuingereedschaphouder uitlichten. Zo is het multifunctioneel en geschikt voor bijna alle soorten (tuin)gereedschappen, heeft het een moderne zwarte look en een zeer hoog draagvermogen. Voor de meeste haken geldt dat het een maximaal draagvermogen heeft van 20 tot 25 kg, met een totaal draagvermogen van 210 kg. Dit is een stuk meer dan de andere modellen die je in dit artikel tegen bent gekomen.

Zoals we eerder aangaven is het wel één van de duurdere modellen die momenteel op de markt te vinden zijn. Toch zijn wij van mening dat het zijn prijs meer dan waard is. En dat wij niet de enige zijn die vinden dat het thuishoort in een lijst met de beste tuingereedschaphouders van 2024, blijkt wel uit de positieve beoordelingen van klanten die wij online tegenkwamen. Zo heeft het bijvoorbeeld op Bol.com een gemiddelde beoordeling van vijf sterren gekregen. We moeten er wel bij zeggen dat dit op basis van ‘slechts’ vier beoordelingen was, maar toch zegt het wat over de kwaliteit van dit product.

#5 Volcan gereedschaphouder

We sluiten onze lijst met de beste tuingereedschaphouders van 2024 af met de Volcan gereedschaphouder. Volcan heeft meerdere opbergsystemen op de markt gebracht en deze worden één voor één zeer goed beoordeeld. Ook de andere artikelen uit hun assortiment krijgen doorgaans zeer goede beoordelingen. Bij aanschaf van Volcan ben je gegarandeerd van kwaliteit.

Naast het feit dat het gemaakt is van hoogwaardig materiaal, zijn er nog enkele andere redenen waarom je het terugvindt in onze lijst. Onder andere omdat het is gemaakt van roestvrij staal, het eenvoudig te monteren is door de meegeleverde tape en het een moderne look heeft, waren voor onze pluspunten die ons hebben doen besluiten om het op te nemen in dit artikel.

De Volcan gereedschaphouder is verkrijgbaar in twee verschillende varianten. De goedkoopste variant is voorzien van drie klemmen en vier haken en de duurdere heeft vijf klemmen en zes haken. Het verschil in prijs is slechts 5 euro, dus mocht je er de ruimte voor hebben, dan zullen wij de variant aanraden met vijf klemmen en zes haken. Beide varianten kun je aanschaffen bij verschillende webshops, waaronder Bol.com. Bij Bol.com kun je gelijk zien dat al vijftien klanten het product een beoordeling hebben gegeven. En met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren, kun je ervan uitgaan dat je een zeer goed product in huis haalt.

Conclusie: beste tuingereedschaphouder

We hopen dat je dankzij de bovenstaande lijst een geschikt ophangsysteem voor je tuingereedschap hebt kunnen vinden. Voor alle producten uit dit artikel geldt dat ze zijn gemaakt van zeer hoogwaardig materiaal, een lange levensduur hebben en zeer goed scoren op prijs-kwaliteitverhouding. Verder heb je per vermelding de belangrijkste informatie over het product kunnen lezen en hopen we dat je aan de hand daarvan een besluit zult kunnen maken. Kortom, alle vijf de tuingereedschaphouders uit dit artikel kunnen wij aan iedereen aanraden.

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general