De 5 mooiste inbouw afvalemmers om later in te bouwen

Inbouwprullenbakken zijn een moderne oplossing voor afvalbeheer in huiselijke en kantooromgevingen. Anders dan traditionele prullenbakken, worden deze ontworpen om naadloos in te passen in het interieur, vaak verborgen in kastjes of onder werkbladen. Dit biedt niet alleen een esthetisch voordeel door het zichtbare afval te minimaliseren, maar het helpt ook om geurtjes beter te beheersen.

Een van de grootste voordelen van inbouwprullenbakken is de ruimtebesparing. Doordat ze geïntegreerd zijn in bestaande meubels, nemen ze geen extra vloeroppervlak in beslag, wat vooral in kleinere keukens of kantoren een groot voordeel kan zijn. Bovendien dragen ze bij aan een strakker en georganiseerder interieur, omdat ze uit het zicht zijn wanneer ze niet worden gebruikt.

Bij de aankoop van een inbouwprullenbak zijn er verschillende aandachtspunten. Ten eerste is het belangrijk om de grootte en capaciteit af te stemmen op de beschikbare ruimte en de hoeveelheid afval die gewoonlijk wordt geproduceerd. Ook het type opening – zoals een pedaal, schuifmechanisme of sensor – kan van invloed zijn op het gebruiksgemak. Verder is het raadzaam om te letten op de kwaliteit van het materiaal en de constructie, om ervoor te zorgen dat de prullenbak duurzaam en functioneel blijft, zelfs bij frequent gebruik.

Kortom, inbouwprullenbakken bieden een stijlvolle, praktische en ruimtebesparende oplossing voor afvalbeheer, maar het is belangrijk om bij aankoop rekening te houden met verschillende aspecten om ervoor te zorgen dat het product aan de specifieke behoeften voldoet. We lichten graag een aantal aanraders toe!

 

1. Hailo Tandem – Inbouw Prullenbak – 2x 14 Liter Inhoud

Hailo Tandem - Inbouw Prullenbak - 2x 14 Liter Inhoud

De Ecoline Design afvalscheidingsunit is voorzien van volledig uitschuifbare laden, waardoor de hele unit buiten het kastframe getrokken kan worden. Dit vergemakkelijkt het vullen en legen van de binnenemmers aanzienlijk. De unit wordt geleverd als een eenvoudig te monteren pakket, inclusief alle benodigde onderdelen. De installatie kan snel voltooid worden door de unit met een paar schroeven aan de onderkant van de kast te bevestigen.

Deze afvalscheider is uitgerust met kogelgeleide telescopische geleiders van hoge kwaliteit voor een vloeiende beweging. Het heeft een moderne matzwarte afwerking en kan aan de onderkant van de kast gemonteerd worden, zowel rechts, links als in het midden. De montage is eenvoudig en vereist slechts vier schroeven, die bijgeleverd worden.

De unit bevat twee binnenemmers, elk met een inhoud van 14 liter, vervaardigd uit 100% gerecycled plastic. Het deksel van de unit is afneembaar, wat het reinigen vergemakkelijkt, en bevat twee handige opbergplanken. De zwarte kunststof deksel en binnenemmers contrasteren mooi met de zilveren behuizing. Deze afvalscheidingsunit is geschikt voor draaideuronderkasten vanaf een breedte van 30 cm.

Deze prullenbak heb je op moment van schrijven voor minder dan 90 euro in huis. Eerdere kopers lieten en 4,6/5 sterren rating achter, wat uitstekend is!

2. Hailo Tandem – Inbouw Prullenbak – 2x 14 Liter Inhoud

Homra Inbouw Afvalemmer 2x20L

Als je streeft naar een nette keuken zonder zichtbare prullenbakken, dan is de Inbouw Afvalemmer 2x20L van Homra de ideale keuze voor jou. Deze afvalemmer, perfect voor gezinnen die waarde hechten aan orde, biedt een totale capaciteit van 40 liter, verdeeld over twee afvalbakken. Het is uitgerust met een uitschuifbaar mechanisme en een soft close systeem, en heeft handige uitneembare binnenemmers met hendels voor gemakkelijke lediging. Bij aankoop ontvang je tevens alle benodigde installatieinstructies en -schroeven.

Productspecificaties omvatten:

 • Geschikt voor keukenkasten vanaf 40 cm breedte.
 • In totaal 40 liter opbergruimte, verdeeld over twee afzonderlijke 20 liter emmers.
 • Uitschuifbaar mechanisme met een zacht en geruisloos sluitsysteem.
 • Eenvoudig te verwijderen binnenemmers, voorzien van hendels.
 • Compleet met installatiehandleiding en benodigde schroeven voor eenvoudige montage.
 • Waterdicht design: het deksel sluit naadloos, voorkomend dat vloeistoffen lekken.
 • Compacte afmetingen van 34 x 48 x 41.5 cm (breedte x diepte x hoogte), ideaal voor plaatsing in de keukenkast
 
 

Eerdere kopers lieten en 5/5 sterren rating achter!

3. Eleganca Afvalbak 2×20 Liter – Inbouw Prullenbak

Deze gebruiksvriendelijke en hoogwaardige inbouw prullenbak van Eleganca is een ideale toevoeging om je keuken zowel modern als hygiënisch te houden. De Eleganca afvalbak met twee compartimenten van elk 20 liter is niet alleen makkelijk te installeren, maar ook prettig in gebruik. Zijn kwalitatief hoogwaardige kunststof en modern ontwerp, met afmetingen van 34,1 cm breed, 51 cm diep en 41,6 cm hoog, zorgen ervoor dat deze prullenbak naadloos in elke keuken past.

Deze uittrekbare afvalbak is perfect voor het scheiden van huishoudelijk afval. Hij kan gemakkelijk aan de bodem van een keukenkast gemonteerd worden, wat de gebruikservaring optimaliseert. Een van de emmers is voorzien van een tussenschot voor effectieve afvalscheiding.

Let op bij aankoop:

 • Controleer de afmetingen van je keuken- of badkamerkast vooraf om onnodige retouren te voorkomen. Houd rekening met obstakels zoals de spoelbak of sifon.
 • Deze prullenbak past in kastjes met een minimale deurbreedte van 40 cm, een inbouwdiepte van minstens 52 cm en een kasthoogte van ten minste 42 cm.

Eerdere kopers lieten en 4.5/5 sterren rating achter. Eventueel is deze prullenbak ook in meer afmetingen verkrijgbaar, zoals de 80 liter variant.

4. Hailo Inbouw Prullenbak – 15 l – RVS 

Hailo Inbouw Prullenbak - 15 l - RVS

De Hailo afvalemmer is een enkele emmer met een inhoud van 11-20 liter, speciaal ontworpen voor inbouw in keukenkasten. Met een breedte van 400 mm past het perfect in een standaard draaideurkast van dezelfde grootte (kastmaat 400). De afvalemmer is niet uittrekbaar en biedt geen gescheiden afvalverzameling. Het heeft afmetingen van 351-400 mm breed, 301-350 mm diep en 401-450 mm hoog. Deze afvalemmer, die aan de deur wordt gemonteerd.

5. Emuca Afvalbak 13 Liter – Inbouw Prullenbak

De Emuca inbouw afvalbak is een uitstekende keuze voor wie zijn keuken of badkamer wil voorzien van een moderne, hygiënische en georganiseerde uitstraling. Deze afvalbak, met een capaciteit van 13 liter, is ontworpen om gemakkelijk te passen in keukenkastjes met een deurbreedte van minimaal 35 cm, een diepte van 30 cm en een hoogte van 45 cm. Vervaardigd uit hoogwaardig kunststof, is deze prullenbak niet alleen duurzaam, maar ook geschikt voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren. Houd er rekening mee dat de afvalbak niet volledig luchtdicht is wanneer gesloten.

Installatie is eenvoudig: de Emuca afvalemmer wordt geleverd met alle benodigde montagematerialen, zodat je hem direct kunt gebruiken. De afvalemmer kan moeiteloos aan de zijwand van je keukenkastje worden bevestigd, ongeacht of dit aan de rechter- of linkerzijde is.

Belangrijkste kenmerken:

 • Geschikt voor zowel links- als rechtszijdige montage in keuken- of badkamerkastjes.
 • Vereist een minimale deurbreedte van 35 cm, inbouwdiepte van 30 cm en kasthoogte van 45 cm.
 • Diameter van 30,5 cm voor voldoende ruimte om te draaien.
Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general