De 5 mooiste invalzagen van dit moment!

Een invalzaag met geleiderail is een geavanceerd gereedschap dat precisie en gebruiksgemak biedt bij het zagen van diverse materialen. Deze zaag combineert de functionaliteit van een conventionele cirkelzaag met extra voordelen dankzij de geleiderail. Deze rail zorgt voor een rechte en nauwkeurige snede, wat vooral nuttig is bij lange en rechte sneden.

Het grootste voordeel van een invalzaag ten opzichte van een traditionele cirkelzaag is de mogelijkheid om midden in het materiaal te beginnen met zagen. Dit betekent dat je niet vanaf een rand hoeft te starten, wat bijzonder handig is bij het maken van nauwkeurige uitsparingen en inkepingen. Ook minimaliseert de geleiderail het risico op afwijkingen tijdens het zagen, wat resulteert in een zeer nauwkeurige snede.

Deze zaag is bijzonder geschikt voor taken zoals het op maat zagen van plaatmaterialen, het maken van lange rechte sneden in hout, en het nauwkeurig zagen van materialen zoals laminaat of dunne metalen platen. Door de veelzijdigheid en precisie is de invalzaag met geleiderail een favoriet onder zowel doe-het-zelvers als professionele vakmensen. We lichten graag onze aanraders toe. De volgorde is willekeurig, het zijn alle drie top apparaten! We willen adviseren jouw voorkeursmerk te kiezen. Als zaagdiepte voor jou belangrijk is dan is de Festool de winnaar! Deze komt echter wel met het hoogste prijskaartje! Als budget belangrijk is, kijk dan ook even onderaan dit artikel voor de scherper geprijsde invalzagen.

(Semi) professionele invalzagen

1. Bosch Professional GKT 55 GCE Invalzaag met twee rails

Bosch Professional GKT 55 GCE Invalzaag

De Bosch Professional GKT 55 GCE Invalzaag staat bekend om zijn precisie en kracht, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel professionals als serieuze doe-het-zelvers. Deze invalzaag, afkomstig van de gerenommeerde fabrikant Bosch, is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van vakwerk en complexe projecten.

Een van de opvallende kenmerken van de GKT 55 GCE is de krachtige motor, die zorgt voor soepele en snelle sneden door een verscheidenheid aan materialen, waaronder hout, kunststoffen en zelfs non-ferro metalen. Dankzij de variabele snelheidsregeling kan de zaagsnelheid nauwkeurig worden aangepast aan het materiaal, wat resulteert in optimale zaagresultaten.

De precisie van de GKT 55 GCE wordt verder verbeterd door het gebruik van Bosch’s geavanceerde geleiderailsysteem. Dit systeem zorgt voor rechte en nauwkeurige sneden, wat essentieel is voor kwaliteitswerk. Bovendien maakt de invalfunctie het mogelijk om midden in het materiaal te beginnen met zagen, wat ideaal is voor complexe snijtaken en uitsparingen.

De maximale (rechte) zaagdiepte is 57mm.

2. Makita SP6000J Invalzaag in Mbox – 1300w (excl. geleiderail)

De Makita SP6000J Invalzaag, verpakt in een handige Mbox, is een krachtig en nauwkeurig gereedschap dat ideaal is voor professionele vaklieden en enthousiaste doe-het-zelvers. Met een indrukwekkende 1300 watt motor biedt deze zaag de kracht en efficiëntie die nodig zijn voor veeleisende zaagklussen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Makita SP6000J is de soepele en nauwkeurige zaagsnede die het biedt. De zaag is ontworpen voor gebruik met geleiderails, wat zorgt voor rechte en nauwkeurige sneden, essentieel voor kwalitatief hoogstaand werk. Bovendien maakt de instelbare diepteaanslag het mogelijk om de zaagdiepte nauwkeurig te regelen, wat de veelzijdigheid van het gereedschap verhoogt.

De voorzaagfunctie van de Makita SP6000J Invalzaag is een bijzonder nuttige eigenschap, vooral bij het werken met materialen die gevoelig zijn voor splinteren of scheuren, zoals gelamineerde oppervlakken of fijn hout. Deze functie maakt het mogelijk om eerst een ondiepe voorrit te maken voordat de daadwerkelijke zaagsnede wordt uitgevoerd.

De variabele snelheidscontrole is een andere waardevolle eigenschap, waardoor de gebruiker de zaagsnelheid kan aanpassen aan verschillende materialen en toepassingen. Dit zorgt voor een betere controle en optimaliseert de zaagprestaties voor elk specifiek materiaal.

De Makita SP6000J blinkt ook uit in gebruiksgemak en veiligheid. Het is uitgerust met functies zoals een zachte start, elektronische rem, en een anti-terugslag systeem, die samen zorgen voor een veiligere en comfortabelere gebruikservaring. De stofafzuiging is ook een belangrijk kenmerk, aangezien het helpt om een schone werkomgeving te behouden en de zichtbaarheid tijdens het zagen te verbeteren.

Inclusief in de Mbox voor gemakkelijk transport en opslag, combineert de Makita SP6000J Invalzaag kracht, precisie en gebruiksgemak, waardoor het een uitstekende keuze is voor een breed scala aan professionele zaagtoepassingen.

Vergeet niet een geleiderail mee te bestellen. Geleiderails komen in diverse maten. Het meeste grote plaatwerk heeft een lengte van 244cm. Wij raden een combinatie van twee rails aan zodat je deze plaat in een keer kunt doorzagen.

3. Festool TS 60 KEBQ-Plus Invalzaag in Systainer

Festool TS 60 KEBQ-Plus Invalzaag in Systainer

De Festool TS 60 KEBQ-Plus Invalzaag in Systainer is een geavanceerde, hoogwaardige invalzaag ontworpen door het gerenommeerde gereedschapsmerk Festool. Deze zaag staat bekend om zijn precisie, kracht en duurzaamheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel professionele houtbewerkers als doe-het-zelvers.

Enkele opvallende kenmerken van de Festool TS 60 KEBQ-Plus zijn:

 1. Precieze Zaagsnedes: De zaag biedt uitzonderlijke nauwkeurigheid, wat essentieel is voor complexe en fijne houtbewerkingstaken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geavanceerde geleidingssystemen en nauwkeurige instellingsmogelijkheden.

 2. Krachtige Motor: Uitgerust met een krachtige motor, kan de zaag door diverse materialen snijden, waaronder hardhout, plaatmateriaal en zelfs sommige metalen, afhankelijk van het gebruikte zaagblad.

 3. Instelbare Zaagdiepte: De zaagdiepte is gemakkelijk aan te passen, wat belangrijk is voor projecten waarbij verschillende materiaaldiktes worden gebruikt.

 4. Stofafzuiging: Net als veel andere Festool-producten, beschikt deze invalzaag over uitstekende stofafzuigingsmogelijkheden, waardoor een schone werkomgeving en beter zicht op het werkstuk wordt gegarandeerd.

 5. Ergonomisch Ontwerp: De zaag is ontworpen met het oog op gebruikerscomfort, wat betekent dat het langdurig gebruikt kan worden zonder vermoeidheid.

 6. Systainer Opbergsysteem: De TS 60 wordt geleverd in een Festool Systainer, een robuuste en stapelbare opbergoplossing die het vervoeren en opbergen van de zaag en accessoires vergemakkelijkt.

Deze invalzaag is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een combinatie van precisie, kracht en gebruiksgemak, en is een waardevolle toevoeging aan elke werkplaats of bouwplaats. Festool’s reputatie voor kwaliteit en innovatie is duidelijk zichtbaar in de TS 60 KEBQ-Plus Invalzaag.

Invalzagen prijsbewust

4. Scheppach Invalzaag 160mm PL55

Scheppach Invalzaag 160mm PL55

De Scheppach Invalzaag 160mm PL55 is een populaire keuze onder zowel hobbyisten als professionele houtbewerkers. Deze zaag combineert kracht, precisie en betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor een breed scala aan houtbewerkingstaken. De zaag wordt geleverd met een kantelbeveiliger, 2x 700mm geleiderail en railconnector. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van de Scheppach PL55 Invalzaag:

 1. Krachtige Motor: De PL55 is uitgerust met een krachtige motor die zorgt voor soepele en efficiënte zaagsneden, zelfs in hardere houtsoorten.

 2. Zaagblad van 160mm: Het 160mm zaagblad biedt een goede balans tussen zaagcapaciteit en wendbaarheid, waardoor het geschikt is voor zowel fijne detailwerken als grotere zaagsneden.

 3. Diepte en Hoek Aanpassingen: De zaagdiepte en de zaaghoek zijn eenvoudig aan te passen, wat de PL55 veelzijdig maakt voor verschillende soorten zaagsneden en projecten.

 4. Gidsrail Systeem: De zaag kan gebruikt worden met een gidsrail voor extra nauwkeurigheid. Dit is vooral handig voor lange, rechte sneden en kan helpen om uitstekende resultaten te bereiken.

 5. Stofafzuiging: Net als veel moderne zaagmachines, heeft de PL55 mogelijkheden voor stofafzuiging, wat helpt om de werkruimte schoon en het zicht op de snijlijn helder te houden.

 6. Ergonomisch Ontwerp: Het ontwerp van de PL55 is gericht op gebruiksgemak en comfort, waardoor langdurig werken minder belastend is voor de gebruiker.

 7. Betaalbaarheid: Een van de grootste voordelen van de Scheppach PL55 is de prijs-kwaliteitverhouding. Het biedt veel van de functies die je in duurdere modellen zou vinden, maar tegen een meer betaalbare prijs.

De Scheppach Invalzaag 160mm PL55 is dus een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, veelzijdige en krachtige invalzaag voor hun houtbewerkingsprojecten. Of je nu gedetailleerde meubelstukken maakt of grotere houten constructies, deze zaag biedt de functionaliteit die nodig is om kwalitatief hoogwaardig werk te leveren.

5. Powerplus POWX0562 Invalzaag – 1200W – Ø165mm

Powerplus POWX0562 Invalzaag - 1200W - Ø165mm

De Powerplus POWX0562 is een invalzaag die zich richt op zowel doe-het-zelvers als professionals die een betrouwbare en krachtige zaag zoeken zonder een fortuin uit te geven.

De zaag komt met geleiderails en 24-tands zaagblad.

Deze zaag combineert een aantal opvallende kenmerken die het een uitstekende keuze maken voor een breed scala aan zaagklussen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de Powerplus POWX0562:

 1. Motor van 1200 Watt: De 1200W motor biedt voldoende kracht voor de meeste zaagtaken, waardoor het gemakkelijk is om door verschillende materialen zoals hout, kunststoffen en zelfs zachte metalen te snijden.

 2. Zaagblad van Ø165mm: Met een zaagbladgrootte van 165mm biedt de POWX0562 een goede balans tussen zaagcapaciteit en precisie. Dit maakt het geschikt voor een reeks van verschillende projecten.

 3. Verstelbare Zaagdiepte en -hoek: De zaagdiepte en -hoek zijn aanpasbaar, wat de zaag veelzijdig maakt voor diverse toepassingen, van het maken van groeven tot het zagen van schuine randen.

 4. Gidsrailcompatibiliteit: Hoewel het mogelijk niet standaard wordt geleverd met een gidsrail, is de POWX0562 compatibel met gidsrails, wat helpt bij het realiseren van rechte en nauwkeurige sneden.

 5. Stofafzuiging: Een geïntegreerd stofafzuigingssysteem zorgt ervoor dat de werkplek relatief schoon blijft en dat de gebruiker een helder zicht op de snijlijn behoudt.

 6. Ergonomisch Ontwerp: Het ontwerp van de zaag is gericht op comfort en gebruiksgemak, wat vooral belangrijk is bij langdurig gebruik.

 7. Prijs-kwaliteitverhouding: De Powerplus POWX0562 wordt vaak geprezen om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een kwaliteitszaag zonder te veel uit te geven.

Samenvattend is de Powerplus POWX0562 Invalzaag een veelzijdige, krachtige en betaalbare optie voor een breed scala aan zaagbehoeften. Het is een praktische keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare zaag voor zowel kleine doe-het-zelf projecten als meer veeleisende professionele taken.

Max. rechte zaagdiepte: 56 mm

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general