Dit zijn de 5 beste benzine heggenscharen van 2024

Ben je op zoek naar een (nieuwe) heggenschaar? Dan heb je de keuze uit verschillende opties, maar in dit artikel zullen wij ons specifiek richten op benzine heggenscharen. Zo lees je hieronder waar je bij aanschaf op moet letten, wat de voordelen en nadelen van een benzine heggenschaar zijn en wat je ongeveer kwijt zult zijn voor het aanschaffen van een betrouwbare benzine heggenschaar. Daarnaast hebben wij de vijf beste benzine heggenscharen van 2024 op een rij gezet. Per model lees je de belangrijkste kenmerken, wat gebruikers ervan vinden en waar je het voordelig kunt aanschaffen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een benzine heggenschaar?

Er zijn verschillende punten waar je bij het kopen van een benzine heggenschaar rekening mee moet houden. Door op deze punten te letten, kun je een model aanschaffen die aansluit bij jouw wensen. Want wat voor de één de beste benzine heggenschaar is, kan voor een ander minder geschikt zijn.

De grootte en het gewicht van een heggenschaar

Allereerst is het verstandig om jezelf af te vragen of je een kleine of grote heggenschaar nodig hebt. Wanneer je het apparaat voor een kleine heg wilt gaan gebruiken, is het overbodig om een zeer groot en zwaar model aan te schaffen. Doordat het zwaarder is, werkt het doorgaans minder prettig en neemt het ook meer ruimte in beslag.

De snijcapaciteit van een heggenschaar

De snijcapaciteit van een heggenschaar beschouwen wij ook als een zeer belangrijke factor. Zo kan een model met een te lage snijcapaciteit ervoor zorgen dat je dikke takken niet of zeer lastig door kunt zagen. 

De kwaliteit van de messen van een heggenschaar

Een betrouwbare heggenschaar is voorzien van scherpe en hoogwaardige messen. Kies daarom voor messen van kwalitatief goed staal en kijk of deze eenvoudig te vervangen zijn.

Een heggenschaar met een comfortabele grip

Een heggenschaar zonder een comfortabele grip behoort volgens ons niet thuis in een lijst met de beste heggenscharen van 2024. Daarom was dit ook een zeer belangrijke criteria tijdens ons onderzoek.

De voordelen en nadelen van een benzine heggenschaar

Er zijn verschillende redenen waarom men kiest voor een benzine heggenschaar. Enkele voordelen die we online vaak zijn tegengekomen en die we ook zelf hebben ondervonden, zijn dat ze doorgaans veel krachtiger zijn dan elektrische modellen. Dit maakt dat ze geschikter zijn voor dikkere en grotere takken. Daarnaast is een groot voordeel dat ze geen stroomkabel nodig hebben. Vooral wanneer je aan de slag gaat in een grote tuin beschouwen wij dat als een groot voordeel. Verder gaan deze modellen op benzine doorgaans ook een stuk langer mee op een enkele tank dan draadloze elektrische heggenscharen op een accu. Je hoeft dus tussendoor niet regelmatig je werkzaamheden te onderbreken.

Naast de verschillende voordelen van een benzine heggenschaar, zijn er ook enkele nadelen die we willen benoemen. Allereerst zijn ze een stuk luider dan elektrische heggenscharen. Daarnaast zijn ze ook een stuk zwaarder. Een benzine variant gaat dus wel langer mee op één tank, maar het kan dus zijn dat je tussendoor alsnog een pauze moet nemen omdat het te zwaar wordt. Het laatste nadeel is dat ze ook meer onderhoud vereisen. Hierbij moet je denken aan het vervangen van luchtfilters en het vervangen van olie.

Beste benzine heggenscharen instappers

Nu je op de hoogte bent van de punten waar je bij aanschaf op moet letten en weet wat de voordelen en nadelen van een benzine heggenscharen zijn, is het tijd voor de lijst met de vijf beste benzine heggenscharen van 2024. Wij hebben deze lijst opgesteld op basis van verschillende criteria, waarvan wij er enkele eerder in dit artikel hebben besproken.

#1 FUXTEC Heggenschaar benzine “Pro”

We beginnen onze lijst met de beste benzine heggenscharen van 2024 met de FUXTEC Heggenschaar benzine “Pro”. Door het aanschaffen van tuingereedschap van FUXTEC ben je verzekerd van kwaliteit. Zo bestaat het assortiment van het merk onder andere uit hoogwaardige grasmaaiers, hogedrukreinigers, snoeischaren en dus ook heggenscharen. De meeste producten van het merk krijgen op websites als Bol.com uitsluitend vier of vijf sterren beoordelingen.

Er zijn verschillende redenen waarom wij de FUXTEC Heggenschaar benzine “Pro” bovenaan deze lijst hebben geplaatst. Zo beschik je met dit apparaat over kwalitatief goede en lange snijmessen van maar liefst 80 cm, heeft het verstelbare handgrepen en is het voorzien van een geoptimaliseerd handgreepsysteem. Dit systeem zorgt er ook voor dat je trillingsvrij te werk kunt gaan. Daarnaast zijn er verschillende functies aangebracht die zorgen voor de ultieme veiligheid voor de gebruiker. Dit zijn slechts enkele van de vele pluspunten van deze hoogwaardige benzine heggenschaar.

De FUXTEC Heggenschaar benzine “Pro” is bij verschillende (online) winkels aan te schaffen. Zo wordt het bijvoorbeeld op Bol.com aangeboden voor ongeveer 170 euro. Dit vinden wij een zeer goede prijs als je ziet wat je daar voor ontvangt. En dat het met de kwaliteit wel goed zit, blijkt onder andere uit de beoordeling die het online heeft gekregen.

#2 Kibani Heggenschaar Benzine

De volgende heggenschaar die volgens ons thuishoort in een lijst met de beste benzine heggenscharen van dit moment is de Kibani Heggenschaar Benzine. Net als FUXTEC, biedt ook Kibani een ruim aanbod tuingereedschap aan van A-kwaliteit.

Deze heggenschaar van Kibani is een stuk scherper geprijsd dan het model dat je hierboven tegen bent gekomen, maar dat verschil zie je ook als het aankomt op de kenmerken. Echter, ook bij deze Kibani heggenschaar krijg je zeer veel voor je geld. Zo is het voorzien van een snijblad van 55 centimeter, heeft het vijf verschillende standen en is het uitgerust met een groot handvat met een beschermkap. Dit alles zorgt ervoor dat je gemakkelijk dikke en grote takken de baas kunt zijn. Verder krijg je bij aanschaf verschillende accessoires en toebehoren geleverd. Zo ontvang je onder andere het volgende; mesbeschermer, bougiesleutel, schroevendraaier, inbussleutel en meer.

Zoals we eerder aangaven is de prijs van de Kibani Heggenschaar Benzine een stuk voordeliger dan dat van de FUXTEC Heggenschaar benzine “Pro”. Zo kun je dit model al in huis halen voor minder dan 100 euro. Eén van de webshops waar je het kunt bestellen is Bol.com. Hier kun je gelijk zijn dat het zeer goed wordt ontvangen door klanten. Zo kreeg het de maximale beoordeling van vijf sterren. Dit was wel op basis van ‘slechts’ vijf beoordelingen, maar toch zegt dit genoeg over de kwaliteit.

#3 Makita EH6000W 2-Takt Benzine heggenschaar

Een lijst met de beste heggenscharen zou volgens ons niet compleet zijn zonder het merk Makita een vermelding te geven. Veel klusfanaten en vakmannen zullen wel bekend zijn met het merk. Het is immers één van de marktleiders als het aankomt op (tuin)gereedschap. Wereldwijd worden hun producten door miljoenen vakmensen geroemd om de kwaliteit en zie je dat het gereedschap doorgaans uitsluitend positieve beoordelingen krijgt.

De Makita EH6000W is een lichte, geluidsarme en comfortabele benzine heggenschaar met een 60 cm mesbalk. Dit is meer dan genoeg voor bijna elke heg en heester. Verder is de uitstootarme motor het vermelden waard. Dit is uiteraard goed voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid is dit beter. Daarnaast heb je met deze heggenschaar nauwelijks last van trillingen en heeft het ook nog eens een compact en ergonomisch design. Deze en andere pluspunten van de Makita EH6000W hebben ervoor gezorgd dat wij het hebben opgenomen in onze lijst met de vijf beste benzine heggenscharen van 2024.

Een minpuntje van deze heggenschaar vinden wij de prijs. Zo kost het bij diverse (online) winkels meer dan 400 euro. En hoewel je na aanschaf over één van de beste heggenscharen beschikt, is dit toch een flinke investering. Echter, mocht je over een groter budget beschikken, dan kunnen wij deze heggenschaar van Makita ten zeerste aanraden.

#4 Powerplus POWEG8050 4-in-1 Bosmaaier

De volgende benzine heggenschaar die we het vermelden waard vinden is de Powerplus POWEG8050. Net als Makita is Powerplus onder de meeste klussers wel bekend. Voor bijna elke klus in en rondom het huis hebben ze wel het geschikte gereedschap in hun assortiment. Bij het merk staat kwaliteit centraal, maar daarnaast willen ze hun assortiment ook betaalbaar houden.

De Powerplus POWEG8050 is een 4-in-1 tuingereedschap en kun je in een handomdraai in heggenschaar, ketting, bosmaaier of een grastrimmer omtoveren. Bij aanschaf beschik je dus over een apparaat dat je voor vele soorten klussen in de tuin kunt gebruiken. Dit is natuurlijk een groot voordeel, maar daarnaast heeft de machine nog enkele andere noemenswaardige eigenschappen. Zo is het ontworpen voor de maximale comfort, is het voorzien van verschillende veiligheidsfuncties en wordt het geleverd met een bougiesleutel, schroevendraaier, zeskantsleutel, lege mengfles en ketting

De reden dat je de Powerplus POWEG8050  niet hoger in onze lijst tegenkomt, is het behoorlijk hoge prijskaartje. Zo kost de heggenschaar bij meerdere webshops rond de 240 euro. Verder kwamen wij op verschillende webshops geen tot weinig reviews van klanten tegen. Echter, toch zijn wij van mening dat het één van de betere benzine heggenscharen is die je anno 2024 in huis kunt halen.

#5 Powerplus POWEG3010 Benzine heggenschaar

We sluiten deze lijst af met een andere heggenschaar van het merk Powerplus. Op de vijfde plek vind je het model POWEG3010. Dit model is een stuk goedkoper dan de POWEG8050, maar dat zie je ook terug aan de eigenschappen van het apparaat. Toch zijn wij van mening dat je ook bij aanschaf van dit apparaat over een topproduct beschikt.

Een groot voordeel van de Powerplus POWEG3010 is dat het een zeer lichte heggenschaar is en daardoor ook een stuk wendbaarder is. Verder heeft het een roterend handvat, kun je er takken met een dikte tot 28 mm mee doorsnijden en heeft het een meslengte van 60 centimeter. Hierdoor is het uiterst geschikt voor kleine struiken en middelgrote hagen. Verder krijg je bij aanschaf naast de heggenschaar zelf ook het volgende meegeleverd; een mengflesje voor benzine, schroevendraaier, dopsleutel, twee inbussleutels, steeksleutel en een handleiding.

Deze heggenschaar heeft een prijskaartje van ongeveer 150 euro bij verschillende (online) winkels. Hiermee is het de goedkoopste benzine heggenschaar uit dit artikel. Wij zijn daarom van mening dat het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en terecht een plekje heeft veroverd in onze lijst met de beste benzine heggenscharen van 2024.

Conclusie: beste benzine heggenschaar

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een geschikte benzine heggenschaar hebt kunnen vinden. Eén ding is zeker en dat is dat alle modellen die je in de bovenstaande lijst bent tegengekomen, zeer hoogwaardige en betrouwbare heggenscharen zijn. Verder heb je hopelijk een duidelijk beeld gekregen waar je bij aanschaf op moet letten en wanneer je er goed aan doet om een benzine heggenschaar in huis te halen.

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general