Dit zijn de 5 beste hogedrukreinigers van 2024

Ben je op zoek naar een goede hogedrukreiniger? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar wat momenteel de beste hogedrukreinigers zijn. Een hogedrukreinigers is het perfecte hulpmiddel om bijvoorbeeld je tuinmeubels, auto of vele andere spullen schoon te krijgen. Echter, er zit nogal een verschil tussen de vele modellen die er te koop worden aangeboden.

Tijdens het opstellen van onze lijst met de vijf beste hogedrukreinigers van 2024 hebben wij onder andere rekening gehouden met de prijs-kwaliteitverhouding. Wij wilden namelijk voorkomen dat deze lijst alleen maar zou bestaan uit de duurdere modellen, die vaak over meer functies en vermogen beschikken. In dit artikel kom je daarom hogedrukreinigers uit verschillende prijsklassen tegen. 

De verschillende soorten hogedrukreinigers

Om te beginnen we willen wij de verschillende soorten hogedrukreinigers benoemen. Zo kun je kiezen voor een hogedrukreiniger die werkt op elektriciteit, accu of een model met een gas- of benzine motor.

Een elektrische variant is doorgaans geschikt voor de lichtere schoonmaakklussen. Dit is dus voornamelijk geschikt voor thuisgebruik. Hogedrukreinigers op gas of benzine kunnen daarentegen beter worden ingezet voor professioneel gebruik. Mocht je dus een hogedrukreiniger zoeken voor middelzware tot zware schoonmaakklussen, dan is dit de betere keuze. Tenslotte heb je nog de variant op accu. Het voordeel van hogedrukreiniger op accu is dat het een stuk compacter en wendbaarder is dan een benzine-variant. Ook hoeft het niet aangesloten te worden op het stroom.

Alle soorten hogedrukreinigers hebben dus zo hun voordelen en zelf kun je inschatten welke het beste voor jou geschikt is.

De belangrijkste eigenschappen van hogedrukreinigers

Bij het kopen van een hogedrukreiniger is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren. Zo vinden wij de volgende kenmerken ontzettend belangrijk bij het aanschaffen van een hogedrukreiniger: de werkdruk, de wateropbrengst en de meegeleverde accessoires.

De werkdruk hebben wij hierboven al besproken en wat we met de meegeleverde accessoires bedoelen spreekt voor zich. Zo zijn er talloze accessoires die de schoonmaakklus een stuk makkelijker kunnen maken. Later in dit artikel lees je daar meer over. De wateropbrengst willen we wel in het kort toelichten. Met de wateropbrengst wordt bedoeld hoeveel water een hogedrukreiniger per uur kan leveren. Hieraan kun je aflezen hoeveel reinigend vermogen een model heeft.

De kracht van een hogedrukreiniger

De werkdruk van de hogedrukreiniger wordt aangegeven in het aantal bar. Hoe hoger het aantal, des te makkelijker je bepaalde voorwerpen schoon kunt krijgen. Wij willen in het kort vermelden hoeveel bar er voor elk voorwerp nodig is.

Tuinmeubelen, fietsen en motoren kun je al schoonmaken met minder dan 100 bar. Voor een klein terras, dakgoot of een auto wordt doorgaans 100 tot 125 bar aangeraden en voor een middelgroot terras, een houten schutting of een caravan adviseren wij tussen de 125 tot 150 bar. Daarnaast is een groot terras, zwembaden en metselwerk het beste schoon te krijgen met een hogedrukreiniger van tussen de 150 en 175 bar. Tenslotte heb je nog modellen met een werkdruk van 175 bar, die uiterst geschikt zijn voor professionele schoonmaakwerkzaamheden.

Top 5 beste hogedrukreinigers

Hierboven heb je het een en ander over het gebruik en de aanschaf van een hogedrukreiniger kunnen lezen. Nu zijn we op het punt gekomen waarbij wij de vijf beste hogedrukreinigers van 2024 prijsgeven. Zoals je eerder hebt kunnen lezen is de ‘beste’ hogedrukreiniger per persoon verschillend. Voor de ene persoon kan een model met een benzine motor een betere keuze zijn en een andere kan beter kiezen voor een hogedrukreiniger op accu. Echter, één ding staat vast en dat is dat alle vijf de modellen uit dit artikel van topkwaliteit zijn en zeer goede prijs-kwaliteitverhoudingen hebben.

#1 Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger

Bovenaan onze lijst met de beste hogedrukreinigers kom je de Bosch Universal Aquatak 135 tegen. De Universal Aquatak 135 van Bosch heeft alles wat je van een goede hogedrukreiniger mag verwachten. Bosch staat garant voor kwaliteit en willen met hun apparatuur het dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Dit doen ze al generaties lang en wereldwijd vertrouwen miljoenen consumenten op gereedschap en andere apparaten van het Duitse merk.

Met de Bosch Universal Aquatak 135 kun je moeiteloos vele voorwerpen reinigen. Zo is het onder andere geschikt voor het schoonmaken van tuinmeubels, auto’s, fietsen, motoren, goten en nog veel meer. Verder heeft het verschillende straalinstellingen die allen zo hun eigen voordelen bieden en geschikt zijn voor verschillende schoonmaakklussen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de uitschuifbare handgreep en de grote stevige wielen te vermelden. Dit zorgt ervoor dat het meer mobiliteit biedt.

Bij aanschaf van de hogedrukreiniger krijg je ook meerdere extra’s. Zo ontvang je het volgende: Bosch hogedrukpistool,  3-in-1-mondstuk, Hogedruk-mondstuk voor reinigingsmiddel, 450 ml, 7 meter hogedrukslang en een waterfilter. De Bosch Universal Aquatak 135  is bij meerdere webshops te koop, waaronder Bol.com. Bij Bol.com kost het ongeveer 150 euro. Verder heeft het op Bol.com al meer dan vijftig beoordelingen van klanten gekregen. Zo kreeg het hier een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren van de maximale vijf sterren. Dit is dus een zeer ruime voldoende.

Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreiniger - op snoer - 1900 W - 135 bar

#2 VONROC Hogedrukreiniger V18-2 1800W

De volgende hogedrukreiniger die wij het vermelden waard vinden is de VONROC V18-2 1800W. Het is niet zo vreemd dat je het merk VONROC tegenkomt in een lijst met de beste hogedrukreinigers van 2024. Het merk focust zich voornamelijk op het ontwikkelen van hoogwaardig tuingereedschap en is anno 2024 één van de marktleiders op dit gebied. Naast hogedrukreinigers verkopen ze onder andere grasmaaiers, bladblazers, terrasverwarmers en nog veel meer. Veel van de producten uit het assortiment van VONROC krijgen op websites als Bol.com uitsluiten vier of vijf sterren beoordelingen.

De VONROC Hogedrukreiniger V18-2 1800W is geschikt voor verschillende schoonmaakklussen. Zo kun je er bijvoorbeeld je terras of muur mee schoonmaken dankzij de meegeleverde terrasreiniger. Dit vinden wij een groot pluspunt. Echter, dit model heeft nog talloze andere pluspunten. Eén daarvan is de Ultra Foam Cleaner, waarmee je jouw auto, caravan of camper spik en span kunt krijgen. Verder ontvang je een 8 meter lange hogedrukslang, 5 meter stroomkabel en nog meer andere handige extra’s. Ook is het belangrijk om te weten dat het een vermogen heeft van 1800W, een maximale druk heeft van 140 bar en maar liefst 420 liter water per uur kan leveren. Tenslotte is het pomphuis gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dit zorgt voor een zeer lange levensduur.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen beschikt dit model over aardig wat pluspunten. Een ander pluspunt is de prijs. Zo kun je de VONROC Hogedrukreiniger V18-2 1800W al in huis halen voor ongeveer 140 euro. Onder andere bij Bol.com is de hogedrukreiniger te bestellen.

#3 Kärcher K 4 Power Control Home Hogedrukreiniger

Kärcher is een merk dat zich specialiseert in schoonmaakoplossingen en zorgt dat je meer tijd overhoudt voor de leukere dingen in het leven. Het merk heeft meerdere hogedrukreinigers uitgebracht, waarvan de Kärcher K 4 Power Control Home er dus één van is. Mocht dit model voor jou niet krachtig genoeg zijn of heb je genoeg aan een minder krachtig model, dan kunnen wij de andere modellen van het merk aanraden. Zo bieden ze volgende modellen aan: Kärcher K2,  Kärcher K3, Kärcher K4, Kärcher K5 of de Kärcher K7.

De Kärcher K 4 is voorzien van meerdere handige functies die wij willen benoemen. Zo vinden wij de Kärcher Home & Garden-app een groot pluspunt. Met deze mobiele app kun je de maximale reinigingsresultaten behalen. Verder heeft het een Power Control spuitpistool en spuitlansen met Quick Connect, drie verschillende drukstanden, een reinigingsmiddelstand en heb je dankzij het display de volledige controle. Ook de innovatieve insteekhouder en de Plug ‘n’ Clean functie zijn voor ons redenen om het model in de lijst met de beste hogedrukreinigers van dit moment op te nemen. Verder heeft het een maximale druk van 130 bar, een wateropbrengst van 20 liter per uur en een vermogen van 1800 W.

De K 4 van Kärcher heeft wel een hoger prijskaartje dan de hogedrukreinigers die je hierboven bent tegengekomen. Zo kost het bij meerdere (online) winkels rond de 250 euro. Echter, het merk heeft met de K2- en K3 modellen ook goedkopere alternatieven. Voor veel schoonmaakklussen kun je deze modellen prima inzetten.

#4 Powerplus POWXG90410 Hogedrukreiniger

Ook de Powerplus POWXG90410 is een hogedrukreiniger die wij aan onze lezers kunnen aanraden. Het is het goedkoopste model uit deze lijst, maar heeft toch ontzettend veel te bieden. Betaalbaar en kwaliteit is iets dat erg belangrijk is bij Powerplus. Ze noemen zich dé doe-het-zelf specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding en bieden een ruim assortiment elektrisch klus- en tuingereedschap aan.

Enkele belangrijke kenmerken van de Powerplus POWXG90410 zijn het vermogen van 1800W, de maximale druk van 140 bar en de mogelijkheid om 420 liter water per uur te leveren. Verder zorgt de meegeleverde slang van 8 meter voor een grote bewegingsvrijheid en is het voorzien van een geïntegreerde zeepflacon. Ook vinden we het belangrijk om te vermelden dat het zowel een comfortabele handgreep als stevige wieltjes heeft. Dit zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast krijg je net als bij de andere hogedrukreinigers uit dit artikel meerdere handige accessoires en toebehoren meegeleverd. Hierbij moet je denken aan een regelbare spuitmond, turbo spuitmond, terrasreiniger, hogedrukslang van 8 meter, tuinslangaansluiting met filter en meer.

Daarnaast is de prijs voor ons ook een groot pluspunt. Zo is het bij onder andere Bol.com aan te schaffen voor ongeveer 110 euro. Hiermee is het dus de goedkoopste hogedrukreiniger die je in dit artikel bent tegengekomen. Daarnaast heeft het op het moment van schrijven ongeveer vijftig beoordelingen gekregen op Bol.com. Het grote merendeel betroffen vier of vijf sterren en wij kwamen nauwelijks minpunten tegen.

#5 GARDENA AquaClean Accu Medium hogedrukreiniger

Uiteraard mag het merk GARDENA niet ontbreken in een lijst met de beste hogedrukreinigers. Bijna elke klusser is wel bekend met het merk en kan beamen dat de producten uit hun assortiment van topkwaliteit zijn. De artikelen hebben doorgaans wel een hoger prijskaartje, maar daar krijg je uiteraard ook wat voor terug.

De GARDENA AquaClean Accu Medium werkt op accu en hierdoor heb je dus niet te maken met een snoer. Dit brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is dat het zeer compact is en je de ultieme bewegingsvrijheid hebt. Een groot nadeel is dat het wel minder krachtig is en daarom meer geschikt is voor de simpele schoonmaakklussen. Hierbij moet je denken aan het schoonmaken van tuinmeubels of fietsen. Verder is een nadeel dat de hogedrukreiniger een relatief korte gebruikstijd heeft van ongeveer 16, 20 of 38 minuten. Dit is afhankelijk van de geselecteerde modus.

De GARDENA AquaClean Accu Medium heeft een redelijk hoog prijskaartje. Om dit model in huis te halen moet je ongeveer 240 euro afrekenen. Er zijn meerdere (online) winkels waar je de hogedrukreiniger kunt kopen. Eén daarvan is Bol.com. Hier kun je gelijk zien dat het dit model een maximale gemiddelde score van vijf sterren heeft gekregen. We moeten er wel bij vermelden dat het slechts drie keer is beoordeeld. Toch zegt dit volgens ons wel iets over de kwaliteit van het product.

Conclusie: beste hogedrukreinigers

Zoals je hebt kunnen lezen is er geen gebrek aan betrouwbare hogedrukreinigers. Uiteraard bestaan er veel meer goede modellen dan de vijf die wij hierboven hebben besproken. Echter, door het in huis halen van één van de hogedrukreinigers uit dit artikel, ben je verzekerd van de beste kwaliteit. De merken die je in dit artikel bent tegenkomen, hebben ook andere modellen die aan te raden zijn. Dus mocht er geen hogedrukreiniger tussen zitten die voldoet aan jouw wensen, dan adviseren we je om de andere modellen van de merken op bijvoorbeeld Bol.com te bekijken.

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general