Kan een Air Up in de vaatwasser?

Air Up biedt flessen aan die populair zijn vanwege hun vermogen om water van smaak te voorzien zonder toevoegingen, vereisen speciale zorg bij het reinigen. Een veelgestelde vraag is of deze flessen geschikt zijn om te reinigen in de vaatwasser.

Om direct van wal te steken: het wort afgeraden om Air Up-flessen in de vaatwasser te plaatsen. Zelfs de stalen varianten zijn hier niet geschikt voor. Dit komt omdat de flessen kunnen vervormen of niet meer goed kunnen functioneren na blootstelling aan de vaatwasser​​​​. Het is beter om de Air Up-flessen met de hand te reinigen. Dit kan met lauw water en een zachte spons. Voor het mondstuk en het rietje is het gebruik van een speciale Air Up-schoonmaakborstel aanbevolen. Warm water kan hierbij helpen, en het wordt geadviseerd om alle onderdelen grondig af te spoelen om zeepresten te verwijderen​​​​.

Ondanks dat het materiaal van de Air Up-fles theoretisch vaatwasserbestendig zou kunnen zijn, verbiedt de gebruiksaanwijzing expliciet het gebruik in de vaatwasser. Dit benadrukt het belang van handmatige reiniging om de levensduur van de fles te verlengen​

Tips voor het reinigen

Een handige tip voor het reinigen van het mondstuk is het gebruik van citroenzuur. Meng 1,5 liter water met een eetlepel citroenzuur, roer het mengsel en dompel het mondstuk erin​​. Om de hygiëne en functionaliteit van de Air Up-fles te behouden, is het belangrijk deze regelmatig schoon te maken, vooral na intensief gebruik.

Regelmatig en zorgvuldig onderhoud zal ervoor zorgen dat je langer van je Air Up-fles kunt genieten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general