De 5 beste prullenbakken met sensor

Een hygiënische prullenbak speelt een cruciale rol in zowel huishoudelijke als openbare omgevingen, waarbij het helpt bij het handhaven van netheid en het verminderen van de verspreiding van ziektekiemen. De introductie van een prullenbak met sensor verhoogt deze voordelen verder. Hieronder vind je een voorbeeld van een introductie over dit onderwerp:

In een wereld waar hygiëne en gezondheid centraal staan, is het belang van een hygiënische prullenbak niet te onderschatten. Een schone, goed onderhouden prullenbak helpt niet alleen bij het handhaven van een nette omgeving, maar vermindert ook de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën, die vaak voorkomen op oppervlakken die veel worden aangeraakt, zoals de deksels van prullenbakken. Deze prullenbakken zijn een goed alternatief als je geen plek hebt voor een ingebouwde prullenbak in het keukenkastje.

Met de technologische vooruitgang is de prullenbak met sensor een revolutionaire stap vooruit in deze richting. Deze prullenbakken, die automatisch openen zonder dat fysieke aanraking nodig is, bieden een extra laag van hygiëne en gemak. De aanwezigheid van een sensor minimaliseert de noodzaak om de prullenbak aan te raken, waardoor de verspreiding van ziekteverwekkers wordt verminderd en de algehele hygiëne in zowel privé- als openbare ruimtes verbetert. Dit maakt ze een waardevolle aanvulling in het streven naar een gezondere, schonere leefomgeving.

We lichten graag een aantal prullenbakken uit!

1. Homra Nexo Prullenbak Afvalscheiding 72 Liter – Zwarte Sensor Prullenbak 3 vakken – 2x12L + 48L

Homra Nexo Prullenbak Afvalscheiding 72 Liter - Zwarte Sensor Prullenbak 3 vakken - 2x12L + 48L

We beginnen met deze HOMRA  prullenbak, vanwege de uitstekende reviews. Daarnaast is het een Nederlands merk.

Deze multifunctionele prullenbak is een uitstekende keuze voor diverse omgevingen zoals keukens, kantines, woonkamers en kantoren, dankzij zijn stijlvolle en praktische ontwerp. De prullenbak is voorzien van drie compartimenten: twee van 12 liter en één van 48 liter, elk met een eigen binnenring of binnenbak voor gemakkelijke afvalzakplaatsing. Bijzonder praktisch is het bovenste vak, uitgerust met een sensor voor automatische opening, terwijl het onderste vak handmatig geopend kan worden en soepel beweegt dankzij de wielen. Dit maakt de prullenbak niet alleen aantrekkelijk, maar ook zeer gebruiksvriendelijk.

De drie compartimenten van deze prullenbak zijn ideaal voor afvalscheiding, waardoor recyclen eenvoudiger wordt. Gebruikers kunnen een vak toewijzen aan plastic, papier, glas of restafval. Het bovenste grote vak bevat een optioneel 4-liter lekbakje voor groenafval dat gratis wordt meegeleverd, wat bijdraagt aan milieubewust afvalbeheer. Voor het bovenste compartiment zijn de BagFitter Rood-A vuilniszakken perfect, terwijl de BagFitter Blauw-A zakken geschikt zijn voor de onderste compartimenten, allemaal verkrijgbaar op Bol.com.

Een ander opmerkelijk kenmerk van deze prullenbak is zijn vingerafdrukvrije en vuilafstotende oppervlak, wat zorgt voor een altijd schone uitstraling. De afmetingen zijn 31.5 cm diep x 42 cm breed x 82.5 cm hoog, waardoor hij gemakkelijk in verschillende ruimtes past. Bovendien hoeven niet alle vakken tegelijkertijd geopend te worden, wat de verspreiding van geurtjes beperkt. Dit maakt de prullenbak niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel en hygiënisch.

Honderden eerdere kopers lieten een uitstekende recensie achter. 

BagFitter

Bagfitter zakken rood 60l

Tip om goed van start te gaan: gebruik de genoemde Bagfitter zakken die speciaal op maat zijn gemaakt. We hebben voor het gemak de links naar Bol opgenomen. 

Dit zijn de zogenoemde rode zakken – met een inhoud van 60 liter.

BagFitter Blauw

Bagfitter zakken blauw 12l

Deze zakken zijn 12 liter en geschikt voor de onderste compartimenten van de Homra prullenbak.

2. Homra Qubix Prullenbak met Sensor 70L – Zwarte Prullenbak 2 Vakken – Afvalscheidingsprullenbak 2X35L

Homra Qubix Prullenbak met Sensor 70L - Zwarte Prullenbak 2 Vakken - Afvalscheidingsprullenbak 2X35L

Deze veelzijdige prullenbak is een ideale keuze voor uiteenlopende omgevingen, zoals keukens, kantines, woonkamers en kantoren. Net als de #1 is dit een prullenbak van Homra.

Het is ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen, met de optie om te kiezen tussen modellen met twee of drie compartimenten, afhankelijk van uw voorkeur voor afvalscheiding.

Een van de opvallende kenmerken is de hygiënische sensorbediening. Een eenvoudige handbeweging voor de sensor opent de deksel automatisch, waarna deze na enkele seconden weer automatisch sluit. De prullenbak beschikt ook over een softclose-functie, waardoor de deksel langzaam en stil sluit.

Deze prullenbak met een totale capaciteit van 70 liter, verdeeld over twee compartimenten van elk 35 liter, is perfect voor het scheiden van afval, wat bijdraagt aan een beter milieu. Vervaardigd uit hoogwaardig geborsteld roestvrij staal in een stijlvolle zwarte kleur, biedt het duurzaamheid en een moderne uitstraling. De prullenbak is uitgerust met binnenringen voor vuilniszakken, waarbij de BagFitter Roze-A afvalzakken ideaal zijn voor de compartimenten.

Naast de praktische voordelen is deze prullenbak ook vingerafdrukvrij en vuilafstotend, wat zorgt voor een constant schone uitstraling. De toegevoegde open/dicht-knoppen bieden de mogelijkheid om de deksel open te laten staan, wat handig is tijdens drukke momenten of bij intensief gebruik. De prullenbak is niet alleen functioneel, maar ook een esthetische aanvulling op elke ruimte, ideaal voor thuisgebruik, winkels, kantines en kantooromgevingen. Met zijn ruime capaciteit biedt het voldoende ruimte voor al uw afvalbeheerbehoeften.

Eerdere kopers lieten een 4.8/5  sterren beoordeling achter.

Bagfitter zakken roze 35l

Deze afval zakken zijn speciaal gemaakt om te gebruiken in combinatie met de Qubix prullenbak van Homra. Je bent een zak per compartiment nodig.

3. StangVollby Halden Prullenbak Afvalscheiding 50 Liter – Zwarte Sensor Prullenbak 4 vakken – 4 x 12.5L 

StangVollby Halden Prullenbak Afvalscheiding 50 Liter - Zwarte Sensor Prullenbak 4 vakken - 4 x 12.5L

Deze Ultraclean handsfree afvalemmer is een hygiënische en praktische oplossing voor afvalbeheer in elk huis. Het heeft drie compartimenten, waarvan één flexibel aanpasbaar is met een optionele scheidingswand. Een opvallende eigenschap van deze afvalemmer is de ingebouwde Ozon sterilisatiefunctie, die tot 90% van alle bacteriën en virussen binnen één minuut elimineert. Samen met het Odor Control geurfilter zorgt deze functie voor een uitzonderlijk schoon en fris huis.

Belangrijke voordelen van deze sensor-gestuurde afvalemmer zijn:

 • GEZONDHEID & HYGIËNE: Met een simpele druk van 5 seconden op de knop, activeert de geïntegreerde Ozon sterilisatiefunctie, die automatisch tot 90% van bacteriën en virussen verwijdert.
 • GEURBEHEERSING: Dankzij de strak sluitende deksel met Odor Control geurfilter worden onaangename geurtjes effectief verminderd.
 • EFFICIËNTE AFVALSCHEIDING: Uitgerust met drie uitneembare compartimenten – twee bovenste van elk 12.5 liter toegankelijk via de handsfree sensordeksel, en een onderste van 25 liter in een schuiflade. De onderste lade kan met een optionele scheidingswand worden opgesplitst in twee vakken.
 • GEMAKKELIJKE EN PRAKTISCHE GEBRUIK: De bovenste compartimenten zijn contactloos te vullen dankzij de sensor die de deksel automatisch opent binnen een bereik van 20 cm en na 5 seconden sluit. Daarnaast kan de deksel handmatig geopend worden met een knop. De onderste schuiflade, uitgerust met wielen, is eenvoudig met de hand te bedienen.

Eerdere kopers lieten een 4/5 sterren beoordeling achter.

4. StangVollby Halden Prullenbak RVS – Afvalscheiding 50 Liter – Zwarte Sensor Prullenbak 4 vakken – 4 x 12.5L 

Goliving Automatische Sensor Prullenbak 64 Liter

Ontdek onze Automatische Sensor Prullenbak: een toonbeeld van gemak en hygiëne. Deze prullenbak met handsfree sensor opent met een simpele handbeweging en houdt dankzij het luchtdichte ontwerp geuren en insecten buiten. De binnenemmers zijn makkelijk te verwijderen voor eenvoudige reiniging en een speciale afdichting neutraliseert nare geuren. De vingerafdruk- en vuilbestendige afwerking zorgt voor een elegante look, terwijl het soft close deksel zorgt voor een geruisloze sluiting.

 • Handsfree sensor: Open het deksel moeiteloos met een handbeweging voor meer hygiëne en een moderne touch.
 • Luchtdicht ontwerp: Voorkomt verspreiding van onaangename geuren en houdt insecten buiten.
 • Verwijderbare binnenemmers: Maakt afvalbeheer en reiniging gemakkelijk.
 • Geurafsluitende afdichting: Neutraliseert effectief nare geuren.
 • Vingerafdruk- en vuilbestendige coating: Houdt de prullenbak er dagelijks als nieuw uit.
 • Soft close deksel: Sluit stil en zacht voor een rustige omgeving.

Eerdere kopers lieten een 4 sterren beoordeling achter.

5. BluMill Sensor Prullenbak – 50L – Soft Close – Vingerprint vrij

BluMill Sensor Prullenbak - 50L - Soft Close - Vingerprint vrij

Deze prullenbak staat op de 5e plaats, maar niet omdat het een slechte prullenbak is! Deze prullenbak is verkrijgbaar onder de 100 euro en is daarmee nog steeds een goed alternatief!  

Deze elektrische prullenbak in een chique matzwarte afwerking biedt functionaliteit en esthetiek. De geïntegreerde sensor zorgt ervoor dat je de prullenbak kunt gebruiken zonder deze aan te raken, waardoor je omgeving schoon en hygiënisch blijft. 

Belangrijkste voordelen:

 • Touch-free bediening: Vermijd het aanraken van de prullenbak met de handige sensor.
 • Geurbeheersing: Het goed sluitende deksel houdt vieze geuren binnen.
 • Ruime inhoud: 50 liter capaciteit betekent minder vaak de zak verwisselen.
 • Gemakkelijk en hygiënisch: Open de prullenbak met een simpele handbeweging.
 • Stijlvolle matzwarte uitvoering: Past in elk interieur.

Eerdere kopers lieten een 4.4/5 sterren beoordeling achter. 

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general