De perfecte middelen bij een sloopklus: een bouwcontainer en goed gereedschap

Sta je op het punt om een grote sloopklus aan te gaan? Of zit je misschien al middenin een verbouwing? Slopen is een vak apart en naar ons idee gaat het vlot en efficiënt met de juiste middelen. In dit artikel gaan we je er meer over vertellen.

Bouwcontainer

Een bouwcontainer is een afvalcontainer die bij je thuis wordt bezorgd. Dit scheelt veel tijd in transport. Als je geen bouwcontainer ter beschikking hebt, moet je vaak meerdere keren met de aanhanger richten de vuilstort met een of twee personen. Het gemak van bouwcontainers huren spreekt dus voor zich!

Kies wel de juiste bouwcontainer voor jouw situatie. Ben je van plan om grofvuil weg te geraken? De grofvuil container is geschikt voor zaken die je niet bij het huisvuil kwijt kunt. Denk daarbij ook aan grote objecten als o.a. aan tapijt, bureaus, banken, tafels, stoelen, kasten of ander meubilair. Als je in je woning gaat slopen, dan kom je bij de bouw en sloop of puin containers uit. Alle containers komen in diverse formaten variërend van 3m3 tot 15m3.

Meestal ben je geen vergunning nodig om een container in de straat te plaatsen, maar er zijn gemeenten die hier wel regels aan stellen. Informeer dus altijd vooraf wat de richtlijnen zijn bij jou in de regio. Vanzelfsprekend moet je verkeer niet permanent blokkeren. In een smalle eenrichtingsstraat zal het dichtbij plaatsen van een container vermoedelijk niet een mogelijkheid zijn.

Mocht je aan de slag gaan met een container let dan wel op de beladingsgraad.
Een container mag tot maximaal 20 cm boven de rand worden beladen in verband met verkeersveiligheid. Mocht je boven deze 20 cm zitten, dan is de vervoerder genoodzaakt een tweede container in rekening te brengen. Dit wil je dus voorkomen, want dit brengt extra kosten en moeite met zich mee.

Gereedschap

Sloopgereedschap gebruik je doorgaans niet iedere week. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zware sloophamers, stempels of heavy-duty slijpgereedschap. Je kunt dus overwegen om dit soort gereedschappen te huren of te lenen in plaats van te kopen. Soortgelijk gereedschap is in aanschaf doorgaans flink aan de prijs en de frequentie van gebruik ligt laag.

Het hebben van de juiste gereedschappen kan je veel tijd schelen. Met licht hobbymatig gereedschap kun je wellicht de klus klaren, maar het juiste materiaal zorgt vaak voor snel en netjes resultaat.  

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general