Tips om kwasten schoon te maken na het schilderwerk

Ben jij net als velen een goede voor de bouwmarkt, maar slecht voor je eigen portemonnee? Veel mensen kopen voor iedere verfklus een nieuwe kwast of roller. Door je kwasten schoon te houden, voorkom je overtollige kosten. Goed voor portemonnee en milieu dus!

Bewaren en/of schoonhouden

Ben je klaar met je schilder klus? Als je dezelfde kleur een dag later weer nodig bent, hoef je niet perse schoon te maken, maar kun je ook je kwast of roller bewaren in alluminiumfolie. Zo voorkom je dat deze uitdroogt en kun je ‘m prima de volgende dag weer gebruiken. Is het daar te laat voor? Of wil je een andere kleur gebruiken? Maak dan het materiaal schoon.

  1. Veeg zoveel mogelijk verf van de kwast tegen de zijkant van het verfblik. Verwijder alle loslatende verf voor het reinigen.
  2. Vul een emmer met voldoende thinner om de kwast in te dompelen. Dompel de kwast flink in verfverdunner en masseer de haren met je handen (vergeet je handschoenen niet). Ga door tot het meeste verf heeft losgelaten.
  3. Haal de kwast over een laag kranten. Draai de borstel rond om te drogen. Eventueel resterende verf zal los laten.
  4. Herhaal bovenstaande stappen twee en drie zodat je kwast weer mooi schoon is!

Is je kwast nog steeds niet schoon van verf? Gooi deze dan niet weg, maar bewaar deze ingewikkeld met aluminiumfolie in de vriezer, zodat je deze later weer kunt gebruiken als je dezelfde verfkleur gebruikt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general