Waar kun je kit allemaal voor gebruiken?

Je hoort wel eens mensen grapjes maken dat je in het leven als handyman alleen maar: kit, pur, wd40, tie wraps en duct tape nodig bent. Handige middelen waar je eigenlijk niet zonder kunt! Maar wat kun je eigenlijk allemaal met kit? We vertellen je er meer over.

Afwerken

Ben je aan het behang plakken geweest en heb je nog een kier langs de vensterbank of in de hoek? Een naadje kit kan je uit de brand helpen. Let er wel op dat je de juiste kit soort haalt als je van plan bent om er overheen te schilderen. Dit kan niet met alle kit soorten. Kit soorten die het wel toelaten zijn Acrylaatkit en polymeerkit. Dit zijn overschilderbare kitten geschikt voor verf op water basis en terpentine basis.

Ook glaszetters gebruiken vaak kit voor de afwerking. Bijvoorbeeld na het plaatsen van een glaslat.
Daarnaast zijn kieren en scheurtjes prima te dichten met kit!

Lijmen

Naast afwerken kun je kit gebruiken om te lijmen. Er zijn diverse kit soorten die speciaal gemaakt zijn voor bepaalde ondergronden. Zo kun je bijvoorbeeld houtkit halen of kit dat geschikt is voor harde ondergronden als kunststof. Let hier op bij je aankoop om een teleurstelling te voorkomen. Ook de droogtijd kan een belangrijke factor zijn om te overwegen.

Ongedierte buiten houden

Als je last van ongedierte als muizen hebt, dan kan het een overweging zijn om speciale kit in te zetten om scheuren en gaten in de fundering en keldermuren van uw huis af te dichten. Wat je nodig bent is een beton- en mortelreparatiekit. Eventuele resterende gaten vul je met kit. Hopelijk houd je nu het ongedierte buiten de deur!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general