Tips om muur te sauzen zonder strepen

Je muur sauzen klinkt altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Als je eenmaal bezig bent gaat het meestal wel, maar de voorbereiding vergt veel tijd en inspanning.

Goede voorbereiding is het halve werk

Deze uitspraak is er niet voor niets. Heb je eraan gedacht om je inboedel af te dekken als je in een huis gaat klussen en schilderen waar gewoond wordt? Heb je goede schilderstape gekocht om alle stopcontacten af te plakken? Heb je ontvetter gekocht? Heb je gaatjes geplamuurd en geschuurd? Is het nodig om je muur die je wilt gaan sauzen eerst in de voorstrijk te zetten?

Kwaliteitsproducten gebruiken

Wij kunnen natuurlijk niet in je portemonnee kijken maar we weten wel dat goedkoop duurkoop is. Kwalitatief goede verf is erg belangrijk om strepen op je muur te voorkomen. Maar niet alleen de verf en eventuele voorstrijk moeten van goede kwaliteit zijn, denk daarom ook aan kwalitatief goede verfrollers en kwasten.

Sauzen zonder strepen

Wist je dat hele donkere kleuren het moeilijkste zijn om streeploos te sauzen? Maar het kan wel! Het kost wat moeite maar dan heb je ook wat. Heb je één grote muur? Saus deze dan in één keer en niet in etappes. Droogt je verf te snel op de muur en je bent nog niet klaar? Er zijn speciale producten te koop om je verf wat langer nat te houden. Zo kun je toch je muur in één moeite door sauzen. Maak als het ware een soort lijst voor jezelf. Begin dus met de randen aan de buitenkant met een goeie kwast die niet verhaart. Niets zo vervelend dan steeds haren uit je verf te moeten halen. Dit is tijdrovend en tijd werkt in je nadeel. Daarna saus je de grote vlakken met een verfroller.

Om dit zonder strepen te doen is het belangrijk om niet te drukken maar de roller zijn werk te laten doen. Om de roller zo soepel mogelijk te laten rollen is het van belang om niet te veel verf op je roller te doen. Rol de roller goed uit in je verfbak tot de roller overal evenveel verf heeft zitten. Werk altijd van boven naar beneden en van links naar rechts.

Ook is juiste verlichting je beste vriend, het liefst met daglicht, zo voorkom je gezichtsbedrog en zie je direct of je streeploos hebt geschilderd. Het zou zonde zijn van je inspanningen dat er overal strepen zitten. Zie je het daarna echt niet meer goed komen? Of zie je het überhaupt niet zitten om zelf te sauzen? Bel dan een professionele schilder, voor hen is het peache of cake, oké je betaalt er ook voor maar zo ben je wel verzekerd van een streeploze muur.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general