Eenvoudige tips om energie te besparen

Energieprijzen zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen jaar. Een van de redenen is de toegenomen geopolitieke spanning. Daarnaast wordt er beperkt gas uit Nederlandse bodem gehaald en zijn er weinig reserves ingeslagen. Dit in combinatie zorgt er voor dat de consumenten kuub prijs is gestegen tot wel 1,85 euro! Kortom, een goed moment om te kijken wat jij kunt doen om de kosten te drukken.

Radiatorfolie

Als je radiatoren aan de muur hebt hangen, dan gaat veel warmte richting de spouwmuur of de buitenmuur. Eigenlijk een kant die je helemaal niet wilt verwarmen! Je wilt immers dat de woning verwarmd wordt. Je je kunt zelf vrij eenvoudig radiatorfolie bevestigen achter de radiator. Dit is meestal een reflecterende folie van b.v. aluminium. Deze folies zijn op internet te koop, maar liggen ook wel in de schappen bij de lokale bouwmarkten en doe-het-zelf zaken.

Tocht tegengaan

Deze klinkt vanzelfsprekend, maar toch is het het bekijken waard. Met name deurrubbers kunnen na verloop van jaren indrogen, waardoor ze minder goed gaan afsluiten. De deurrubbers zijn vaak eenvoudig los te maken. De rubber zit doorgaans vast met een aluminium strip op je deurkozijn. Door de strip rustig te verwijderen/los te trekken, kun je nieuwe rubbers bevestigen. De vind je online of bij de bouwmarkt.

Isoleren

Isoleren is nog nooit zo populair geweest als nu. We gaan er hier niet te veel op in. Daar we meerdere topics hebben die isolatie beschrijven en welke isolatie manieren het beste bang for the buck zijn.

Slimme thermostaat en losse thermostaten per radiator

Een slimme thermostaat is niet per definitie goedkoper. Als je deze gebruikt om 24/7 je woning tot 23 graden op te stoken, vlieg je het doel voorbij. Maar een slimme thermostaat kan je wel helpen om de CV pas te laten branden als je thuis bent, of juist bepaalde kamers niet te verwarmen. Voorbeelden van slimme systemen zijn Honeywell of Tado.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general