Algemene beginners doe het zelf tips

Leuk dat je wil gaan doe het zelven! Of je nou gaat klussen in je woning, een kast in elkaar gaat zetten, of heel iets anders; we willen je graag een aantal tips meegegeven.

Veiligheid eerst

We beginnen bewust met dit onderwerp. Denk altijd eerst even na over de gevaren van je klusje en zorg voor benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen als dat nodig is. Dit zijn o.a. gehoorbeschermers, handschoenen, helm en/of veiligheidsschoenen. Als je elektrische apparatuur gebruikt, kijk dan ook altijd naar de gevaren die voor deze apparatuur gelden.

Lees de handleiding

Deze klinkt vanzelfsprekend, maar de Engelse term RTFM komt niet uit de lucht vallen! Door even wat tijd te nemen voor je begint, weet je beter hoe je de klus moet aanpakken.

Neem de tijd

Haast is zelden goed voor het resultaat. Als je te snel wilt werken, lever je doorgaans in op kwaliteit en nauwkeurigheid. Met name als je een beginner bent, is het verstandig om een rustig werktempo te hanteren – ook omwille van de veiligheid.

Motivatie

Gaat het niet goed met je eerste DIY project? Wees dan niet beteuterd! Door meer te doe het zelven leer je het meest. Een geval van vallen en opstaan dus. Probeer de leerpunten mee te nemen in je volgende project! Hoe zou je het anders doen?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general