5x tips bij het zelf verven van je haar

Vrouwen maken aanzienlijk meer kosten voor het onderhouden van hun haar dan mannen. Mannen laten het haar knippen en zijn klaar, maar voor vrouwen is dit net iets anders! Een van de grotere kostenposten is het laten verven van je haar. Prima natuurlijk om dit direct bij de kapper te laten doen, maar je kunt dit prima zelf! We geven je graag een aantal tips!

Vertrouw niet op het model van de doos

Er staat meestal een mooie dame op de doos van de verpakking. Laat je niet verleiden door de exacte haarkleur en haarstijl van de verpakking. Hoe je eigen verf klus uitpakt is sterk afhankelijk van je eigen haartype en haarkleur. Wees hier altijd bedachtzaam op.

Koop genoeg en goede verf

In meerendeel van de gevallen volstaat 1 verpakking haarverf. Het is echter raadzaam om een tweede verpakking te kopen voor het geval dat je net iets tekort komt voor een goede dekking. Let ook op het type verf dat je koopt. Ga voor een gerenommeerd merk, zodat je weet dat je goed zit.

Voorafgaan niet je haar wassen

Veel mensen wassen voorafgaand aan het verven hun haar. Veel experts raden dit af! Doordat je je haar wast, verlies je natuurlijke oliën en vetten die je hoofdhuid beschermen. Dit kan er toe leiden dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt.

Lees de instructie en verwijder klitten

Tot slot, maar niet minder belangrijk: lees de instructie in of op de verpakking. Zo zorg er voordat je goed voorbereid te werk gaat. Zorg ook dat je klitten in je haar hebt verwijderd, zodat je een egale dekking krijgt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general