Zo maak je de vaatwasser goed schoon 

Tegenwoordig hebben veel huishoudens een vaatwasser in huis. Een vaatwasser neemt toch het werk weg van al het bestek en glazen schoonmaken. Wat veel mensen alleen vergeten is dat je de vaatwasser ook dient schoon te maken regelmatig, zodat je vaat ook goed schoon wordt. Wij leggen je uit hoe je dat het best kan doen.

Voorkomen van stinkende vaatwasser

Meestal gaat een vaatwasser stinken doordat je etensresten op het bord laat zodra je hem in de vaatwasser doet. Je kunt dit dus heel gemakkelijk voorkomen door je borden eerst af te spoelen voordat je het erin doet. Zodra je merkt dat er toch wat etensresten in zitten, probeer het dan met een doekje weg te halen voordat je de vaatwasser aanzet. Dit voorkomt dat je vaatwasser op een gegeven moment problemen gaat krijgen.

Tips voor onderhoud

Het is belangrijk om goed om te gaan met je vaatwasser. Door deze stappen regelmatig te ondernemen kun je het al voorkomen dat ie snel vies wordt. Ook hoef je dan minder intens schoon te maken aan de binnenkant. 

Check de filter regelmatig, daar zit namelijk al het groffe vuil in. Na een tijd ga je het ook merken aan de machine dat ie vol zit en hij gaat stinken. Door de filter regelmatig even boven de prullenbak leeg te maken en even onder de kraan te spoelen, voorkom je al een hoop ellende. Eens in de zoveel tijd kan je de filter met ontvetter schoonmaken tegen de vetten.

Vrijwel iedereen draait de vaatwasser op een iets lagere stand in plaat van een hele hoge. Meestal zijn hoge temperaturen voor glazen en niet iedereen draait een programma voor alleen glazen. Wel wordt het aangeraden om een keer in de maand bijvoorbeeld een lege vaatwasser te draaien op de hoogste temperatuur. Dit doodt alle bacteriën die aanwezig zijn.

Kijk ook naar de draaiers, daar komt het water uit maar daar kan ook het een en ander qua viezigheid uit komen. Haal ze los en maak ze even schoon. Terwijl je dit doet haal een doekje door de hele vaatwasser met ontvetter. Doe dit op hetzelfde moment als je de filter gaat doen. Vergeet ook vooral de deur niet, daar blijft vaker etensresten hangen en het een en anders qua viezigheid. 

Een fijne geur

Nadat de vaatwasser gewassen is zou hij al veel frisser ruiken. Wat je ook kunt doen is een vaatwasser verfrisser erin hangen. Dat is een klein dingetje dat je op kan hangen aan het rekje dat een fijne geur afgeeft. Je kunt het een beetje vergelijken met een autogeurtje. Die werken op dezelfde manier als deze werkt. Zo blijft het altijd fris ruiken als je hem opendoet.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general