Probeer deze tips om roestplekken te verwijderen

Roestplekken krijg je er vaak niet uit met een doekje en een sopje. Toch zijn er nog een aantal manieren die je kunt proberen om roest uit je kleding te krijgen. Let wel dat dit mogelijk de laatste redmiddelen zijn.

Wasbare stof

Als je roest in wasbare stof als kleding hebt zitten, kun je proberen het roestplek er uit te krijgen met wit azijn of citroensap. Leg hiervoor je kledingstuk op een handdoek en doe een klein beetje citroensap of azijn op de roestplek. Laat de vloeistof goed opnemen in het materiaal en dep droop met een schone doek. Leg tot slot het kledingstuk in de zon. De plek zal hierdoor wegvagen. Als je het kledingstuk vervolgens in de wasmachine wast, is de kans groot dat je het plek verdwenen is.

Geen wasbare stof

Als het geen wasbare stof betreft, dan kun je alsnog het citroensap gebruiken. Combineer citroensap met zout totdat je een ingedikte substantie hebt. Wrijf voorzichtig de substantie op de vlek. Leg vervolgens de vlek in de zon. Besprenkel de vlek tussendoor met citroensap.

Niet gelukt?

Eventueel kun je nog uitwijken naar een specialistisch reinigingsbedrijf. Als je zelf nog iets wilt proberen, kun je je wenden tot commerciƫle producten als HG.

We kijken uit naar je ideeƫn

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general