4 tips om je badkamer kalkvrij te houden

Kalkaanslag, iedereen kent het wel. Voor je gevoel is het nog niet eens zo lang geleden dat je hebt schoongemaakt en de douchecabine, douchewand en putje zit alweer onder de kalk. Het voelt misschien alsof er geen goede manier is om dit tegen te gaan, anders dan het aanschaffen van een waterontharder. Dit is voor velen een stap te ver, want aan een waterontharder zit een flink prijskaartje. Er is echter nog hoop! Met deze tips hopen we dat je badkamer spik en span blijft!

Naspoelen met koud water

Door warm water en stoom blijft kalk makkelijk achter. Door na het douchen je douchescherm en douchekraan af te spoelen met koud water, ga je dit effect tegen. Koud water laat minder kalk achter dan warm water. De kalk hecht hierdoor minder goed aan het oppervlak.

Afdrogen

Neem de douchewand en kraan af met een droge handdoek, zodra je hebt nagespoeld met koud water. Als je meerdere gezinsleden hebt, maak dan ook hen hierop attent. Als je dit structureel doet, blijft de hoeveelheid kalk die achterblijft beperkt tot een minimum. Tot zover de preventieve maatregelen!

Kalk verwijderen

Als je alle preventieve acties ten uitvoer hebt gebracht, zal er toch nog kalk vormen. Je kunt kalk en zeepresten prima tegengaan met een sopje met daarin afgekoeld gekookt water en azijn. Voeg ook een beetje citroensap toe en stop het goedje in een sprayflacon. Ga het kalk te lijf met dit middel, spoel na met koud water en het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Dit is prijstechnisch een stuk aantrekkelijk dan anti kalk middelen van professionele merken!

Glas laten glanzen

Nu alles weer schoon is, kun je ook zorgen voor bescherming van het scherm. Beschermen is niet altijd aan te raden, b.v. als je douche scherm al een antikalk laag heeft, dan is het niet raadzaam om een extra laag aan te brengen. Indien deze versleten is, kun je proberen glansspoelmiddel aan te brengen. Dit wordt ook gebruikt voor de vaatwasser.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general