Tips voor het eind van het caravan seizoen

Als je een caravan op een seizoenscamping hebt staan, dan kun je de caravan droog wegzetten of laten staan op je vaste plek. Dit laatste vergt wel wat aandacht, want hoe zorg je er voor dat je caravan er netjes bij komt en blijft te staan? In dit artikel geven we je een aantal tips.


Weghalen van de voortent

De meeste mensen halen na het seizoen de voortent weg. Dit betekent dat je ook je inventaris en het vloerkleed uit de voortent moet halen. Hiermee zorg je er wel voor dat je tent netjes blijft. In het najaar heeft de tent veel te verduren, denk aan regen, hagel en vorst. Doordat het vaak nat is, heb je ook kans dat je schimmelvorming krijgt. Het weghalen van de voortent tijdens droog weer is dus het devies. 

Schoonmaken en afdekken van de caravan

Allereerst is het belangrijk om de caravan schoon weg te zetten. Onder andere vogelpoep kan hardnekkig zijn voor de lak en invreten. 

Daarnaast komt de caravan in wind en regen te staan. Ook bomen laten veel groen achter. Om dit tegen te gaan kun je overwegen om je caravan in te wikkelen met een beschermhoes of een dik PVC afdekzeil of capahoes. 

Deze hoes wordt uiteraard ook smerig, maar kun je eventueel thuis reinigen met de hoge druk of en ophangen om te drogen. 

Verdere afsluit activiteiten

Vergeet niet om te denken om de wateraansluiting in de caravan en evt. in een schuur. Hetzelfde geldt voor vloeistoffen in de water en/of sceptic tank of toilet. Water wil namelijk bevriezen en je wilt voorkomen dat daardoor tanks, slangen of leidingen gaan barsten.

Haal ook overgebleven voedingsmiddelen uit de kastjes en let ook op batterijen. Deze willen wel barsten/lekken en kunnen vlekken achterlaten.

Geef ook schimmel in de caravan geen kans en laat de deur op een kiertje staan. Je kunt er eventueel een afdroogdoek tussen drukken om te voorkomen dat het deurtje alsnog sluit. 

Ventilatieroosters openzetten helpt om vocht in de caravan te voorkomen.

Onderhoud

Ben je in de gelegenheid om de caravan droog te stallen? Dan geniet dit uiteraard de voorkeur. Controleer ook goed de technische staat van de caravan of laat dit doen door een expert. Zaken om op te letten zijn o.a. de gasaansluitingen, de staat van de banden (zijn ze niet uitgedroogd?) en rubbers en scharnieren. 

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general