3 tips voor het plaatsen van je douchecabine

Ben je je badkamer aan het verbouwen? Dan kom je vroeg of laat aan bij het plaatsen van een nieuwe douchecabine. Als je je goed laat informeren en bij het monteren stap voor stap de installatiehandleiding doorloopt, zal het met een beetje technische kennis prima lukken om dit zelf voor elkaar te krijgen. Maar er zijn nog wel een paar extra aandachtspunten om rekening mee te houden. Controleer bijvoorbeeld of je muren wel recht zijn, al voordat je de keuze maakt voor een type douchecabine. Maak ook vooraf de keuze of je voor een mooie tegelvloer gaat of voor een praktische douchebak. Ook na het monteren is het belangrijk om op te blijven letten en de douchecabine bijvoorbeeld alleen aan de buitenkant te kitten en niet aan de binnenkant. Lees hier 3 tips die je vast goed kunt gebruiken bij het plaatsen van je douchecabine.

Controleer je muur

Meet voordat je een nieuwe douchecabine gaat uitzoeken niet alleen de beschikbare ruimte goed op, maar controleer ook in hoeverre de muur recht is – vaak staat deze namelijk niet helemaal loodrecht. In dat geval is het handig om te kiezen voor een douchecabine die je nog een beetje kunt verstellen, zodat je kunt voorkomen dat er ruimte tussen de muur en de cabine ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld met een gesloten douchecabine zonder achterwand. Om dit type douchecabine te monteren, bevestig je een verstelbaar profiel aan de wand, waarmee je een speling van twee centimeter creëert. Als je muur erg scheef blijkt en een speling van 2 centimeter niet genoeg is, kun je er nog een extra verbredingsprofiel van 3 centimeter bij plaatsen.

Houd rekening met de vloer

Houd bij het aanschaffen en plaatsen van je douchecabine ook rekening met het type vloer van de badkamer. Als je voor een douchecabine kiest zonder achterwand en alleen zijwanden en deuren, kun je deze zowel op een douchebak als direct op je tegelvloer plaatsen. Als je een strakke, moderne look in de badkamer belangrijk vindt, kun je er het beste voor kiezen om de douchecabine direct op de tegelvloer te plaatsen, zodat de vloer mooi doorloopt. Het nadeel hiervan is dat het vaak gladder is ten opzichte van een douchebak, die vaak een anti-slipprofiel heeft. Ook houd je met een douchebak het water makkelijker binnen de doucheruimte, wat het schoonmaken een stuk makkelijker maakt.

Kit alleen de buitenkant

Als je de douchecabine eenmaal hebt geplaatst, kan je deze met (transparante) siliconenkit kitten, maar doe dit alleen aan de buitenkant. Kit aan de binnenkant van je douchecabine kan namelijk vocht vasthouden en zo schimmel en meeldauw veroorzaken. Als je de cabine alleen aan de buitenkant kit, worden waterafvoer en ventilatie niet belemmerd en kan vocht effectief aan de ruimte ontsnappen. Ook kan het aan de binnenkant kitten van de cabine het detecteren en repareren van lekkages moeilijker maken. Als je rekening houdt met deze drie tips, lukt het vast om je douchecabine probleemloos zelf te monteren!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general