5 tips voor het management van je kabels

Zodra je meer dan een kabel gebruikt voor bijvoorbeeld je werkplek, game set-up of rondom je tv, is er al snel een risico dat het een chaos kan worden en dat de kabels in de knoop kunnen raken. Er worden veel kabels gebruikt met alleen een eigen functie. Een efficiënt kabelmanagement is dan ook zeker geen overbodige luxe. We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet!

De juiste kabels

Het klinkt voor de hand liggend, maar kies voor de juiste kabels en let dan voornamelijk op de juiste lengte van de kabels. Je kunt kiezen voor een internetkabel van 5 meter, maar als hij maar een kleine afstand hoeft te overbruggen, is zo’n lange kabel helemaal niet nodig. Door een kortere kabel te kiezen, is het direct al een stuk makkelijker om je kabels te managen en te zorgen dat alles netjes te ordenen is.

Bind overbodige lengte samen

In sommige gevallen kun je niet altijd de perfecte lengte hebben voor een kabel. In dat geval is het aan te raden om de overbodige lengte kabel samen te binden. Dit ziet er een stuk strakker uit en zorgt voor overzicht. Je kunt de overbodige lengte makkelijk bij elkaar binden in kleine rolletjes. Maak ze vast met gekleurde kabelbinders, wat het management nog makkelijker maakt.

Kleurcodering

Over het algemeen hebben bijna alle kabels dezelfde kleur. Zo kan het moeilijk zijn om maar net de juiste zwarte kabel te vinden die je nodig hebt. Het kan dan ook zeker aan te raden zijn om kleurcodering aan te brengen op al je kabels. Dit kun je natuurlijk doen met kabelbinders, maar ook een krimpkous om de kabel is hier ideaal voor. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rode krimpkousen voor de kabels voor de tv en weer gele om de kabels die bij het soundsysteem horen. Zo heb je altijd snel een kabel die je nodig hebt!

Kabels bundelen

Naast dat je de kabels kan oprollen en vastmaken, is het in sommige gevallen ook netjes om je kabels te bundelen. Zo kun je met een spiraalband of kabelgoot verschillende kabels samenbundelen. Er loopt dan maar 1 kabel over de vloer, wat er een stuk netter uitziet.

Aandacht voor je kabels

Je doet kabelmanagement niet alleen zodat je kabels er netter uitziet of snel te herkennen zijn onder je bureau. Ook zorgt het ervoor dat je kabels een stuk langer mee gaan. Door goed voor ze te zorgen, ze netjes af en op te rollen en georganiseerd onder je bureau of achter je tv-kast neer te leggen, zal er ook voor zorgen dat ze minder snel kapot gaan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general