Zo bouw je zelf het gemakkelijkst een carport of overkapping

Het zal je niet ontgaan zijn dat mensen afgelopen jaren steeds vaker in bezit zijn van een overkapping. Of dit nou een zithoek in de tuin is, of een carport om de auto onder te stallen. En laten we eerlijk zijn, dat het ook heerlijk om langer buiten te zijn en een overkapping helpt je daarbij. Gezellig aankleden en genieten maar.

Mocht je zelf op het punt staan om een tuin overkapping te bouwen, dan is dit artikel net iets voor jou, want we gaan je meer vertellen of een gemakkelijke weg naar een overkapping in jouw tuin.

Vooraf op maat gemaakte overkapping

In plaats van zelf overkapping vanaf nul op te bouwen, kun je ervoor kiezen om een overkapping op maat te bestellen. Je kunt dan bijvoorbeeld bij websites als Solundo terecht. Je kiest allereerst de overkapping die jij wilt hebben. Dit kan een terrasoverkapping zijn, een tuinkamer, veranda, serre of carport. Daarna maak je een keuze van materiaal, kleur en eventuele sierlijsten. Op basis van jouw ingevulde wensen en afmetingen, zie je direct de prijs en kun je de materialen bestellen en thuis laten bezorgen. Dit scheelt veel werk ten opzichte van een volledig zelfgemaakte overkapping! Daarnaast worden er ook aluminium en glazen producten aangeboden, die je als particulier lastig op maat kunt maken.

Montage

Als de materialen zijn geleverd is het tijd om de overkapping op te bouwen. De overkappingen komen met een montagehandleiding zodat je de montage eenvoudig zelf kunt doen als je een beetje handig bent. Let wel op dat je zelf over gereedschap moet beschikken. Als je met een houten overkapping aan de slag gaat zijn o.a. de volgende middelen een must have: een rolmaat, cirkelzaag, schroefmachine, afkortzaag, kitspuit, hamer, stanleymes, aftekenpotlood, houtboren, staalboren, gatenzaag set, schep, waterpas, hamer, kitspuit en een steeksleutelset.

Om een gevoel te krijgen bij de handelingen die je alsnog moet uitvoeren, kun je de montagehandleiding raadplegen. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe je te werk moet gaat, van zagen tot boren en graven.

Als je hout gebruikt, willen we je te allen tijde adviseren om de palen niet direct in de grond te zetten. We adviseren altijd om de palen los van de grond te houden om houtrot te voorkomen. Je kunt hiervoor gebruik maken van poeren. Deze zijn verkrijgbaar in kunststof en beton. Mochten poeren niet inbegrepen zijn, dan kun je deze eventueel los bestellen. Houd er dan wel rekening mee in de maatvoering.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general