Hoe kun je het best een inductie kookplaat schoonmaken?

Glazen kookplaten zijn de laatste jaren populair geworden. Ze zien er netjes en glanzend uit en zijn ook nog eens ecologisch. Inductiekookplaten kunnen energie besparen in vergelijking met gas. Ook als je zonnepanelen hebt met een overschot, dan kan het best interessant zijn. Maar als je nou eenmaal zo’n kookplaat in de keuken hebt, hoe houd je deze dan netjes en schoon? We vertellen je er meer over.

Allereerst is het belangrijk om te wachten tot de plaat is afgekoeld tot een lauwe temperatuur. Zo voorkom je dat schoonmaakmiddel aan de hete plaat begint te koeken en je brandwonden oploopt. Veeg daarna met een vochtige handdoek of spons de voedselresten van de kookplaat. Breng een paar druppels van onze kookplaatreiniger aan en wrijf met een papieren of zachte handdoek om het te laten intrekken. Nadat de reiniger goed is ingeweekt, kun je de plaat schoonmaken. Let op dat je een schone, niet-krassende doek of een papieren handdoek gebruikt.

Onze tip is om de plaat na elke kook sessie schoon te maken, aangezien achterlaten van voedselresten op een kookplaat tot krassen kan leiden.

Wat moet je vooral niet doen?

De kookplaat vuil achterlaten

Sommige gemorste vloeistoffen moeten ter plaatse worden schoongemaakt. Anders zal het lastig zijn om later op te ruimen als het zich ophoopt.

Onjuiste schoonmaakmiddelen gebruiken

Let op welke schoonmaakmiddelen je gebruikt. Er zijn producten die het oppervlak van uw kookplaat beschadigen omdat ze krasjes veroorzaken.  Onder andere onderstaande middelen moet je dus vermijden!

  • Schoonmaakmiddelen op basis van chloor of bleek
  • Metalen schuursponsjes of scherp gereedschap 
  • Ruwe scrubsponzen 
  • Poederachtige reinigingsmiddelen 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general