Tips voor het schoonmaken van het interieur van je auto

Voor sommige mensen is de auto is een soort tweede thuis. Je zit in de auto voor woon-werkverkeer en misschien wel het ronddragen van de kinderen. Als je veel onderweg bent, is het een kunst om je auto netjes te houden van de binnenkant. Je komt van alles tegen, waaronder modder, vuil, vlekken en etensresten. Maar hoe maak en houd je het interieur nou goed schoon? We geven je een aantal tips in dit artikel!

Beter voorkomen dan genezen

Dit klinkt een cliché, maar het schoon houden is natuurlijk een goede eerste stap. Probeer zo weinig mogelijk rommel te maken in je auto. Gooi vuilnis direct weg en probeer eten in de auto te vermijden. Je kunt jezelf wat gewoontes aanleren, om de auto netjes te houden. Denk aan het weggooien van vuilnis iedere keer als je aan het tanken bent, of wanneer je de auto wast.

Schoonmaken

Voordat je zaken nat begint te maken en af begint te nemen, begin allereerst met het verwijderen van droog vuil en vuil dat in kleine naden en spleten zit. Je kunt een schoonmaak tandenborstel gebruiken of perslucht, om vuil los te krijgen van lastige plekken. Met een smal en langwerpig opzetstuk van de stofzuiger kun je vervolgens het vuil opzuigen.

Ramen

Je kunt raamreiniger gebruiken of zelf een mix maken door witte azijn met water te mengen. Neem een microvezel doek, wring uit tot deze licht vochtig is en boen het raam. Neem af met een droge microvezel doek om het raam droog te maken.

Stoelen

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten bekleding. Stof of leder. Voor stoffen bekleding kun je een bekleding reiniger met schuim gebruiken. Spuit het schuim op de vlek en je kunt de ingebouwde borstel gebruiken vuil los te borstelen. Het schuim drijft als ware het vuil uit de bekleding vandaan. Dit werkt normaal gesproken prima als je bekleding vuil (maar geen vlekken bevat).

Lederen bekleding is eenvoudige schoon te maken. Stofzuig eerst de stoelen en gebruik een doek met een beetje lauw water om eventuele vlekken weg te poetsen. Eventueel kun je leder reiniger gebruiken als er hardnekkig vuil op de bekleding zit. Neem af met een droge doek.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general