Zelfgemaakte producten verkopen via internet

De introductie van het internet is voor bepaalde mensen een heus succes geworden. Naast grote partijen als Bol of Coolblue zijn er ook een heel aantal ondernemende hobbyisten die producten te koop aan bieden op marktplaats. Je kunt hierbij denken aan de verkoop van zelfgemaakte aanzichtkaarten, sieraden als kettingen of oorbellen, houtbewerkingsproducten, tweedehands artikelen en nog veel meer. Het zal je verbazen hoeveel handel er mogelijk is via het internet. Zelfs dingen waarvan je zou denken dat ze weinig waarde hebben, kan tóch weer van waarde zijn voor een verzamelaar. Maar, stel je hebt een doe-het-zelf hobby; hoe ga je dan te werk als je je producten wilt aanbieden op het internet? We gaan je er meer over vertellen.

Heeft je product een markt?

Allereerst is het belangrijk om te weten of er een markt is voor je product. Je kunt de markt onderzoeken door interesse te peilen bij o.a. vrienden of kennissen op het werk of bij de sportvereniging. Heb je de indruk dat je product in trek is? Dan is kun je overwegen om ‘next level‘ te gaan, ofwel een kanaal openen om je product te verkopen.

Aanbieden op internet

Je hoeft niet direct een webshop te openen voor je product. Dit gaat vaak gepaard met ontwikkelings- en beheerskosten. Een iets laagdrempeligere oplossing is om je product aan te bieden op een marktplaats achtige site. Door goede zoektermen te gebruiken, is je product vindbaar voor particulieren en bedrijven. Op de advertentie kun je kijken hoeveel bekijkers je product heeft gehad. Heeft je product wel kijkers maar geen reacties? Misschien is je prijs dan te hoog. Stel deze eventueel bij.

Versturen naar de klant

De meeste producten zijn als postpakket te versturen via de bekende koeriersdiensten als GLS, DHL of PostNL. Zorg ervoor dat je je product beschermt met bijvoorbeeld folie als dat nodig is. Als je kleine producten verstuurt, dan kun je een bubbelenvelop overwegen. Je kunt online divers verpakkingsmateriaal kopen wat goed bij je product past. We willen je nog adviseren om te kijken naar de verzekeringsmogelijkheden. Je wilt als verzendende partij niet overdonderd worden dat je pakket niet is aangekomen en dat jij daar aansprakelijk voor wordt gesteld. Informeer goed naar de opties en breng eventueel de verzendkosten in rekening bovenop de prijs van het product, zodat je dit goed geregeld hebt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general