Dekvloer sneller laten drogen 

Hoe kan je het beste een dekvloer sneller laten drogen? Het is natuurlijk belangrijk om dit op de juiste manier te doen of te laten doen. Een dekvloer is het fundament om daar vervolgens op verder te borduren. Een dekvloer heeft meerdere namen. Misschien ken jij het als cementdekvloer of anhydrietvloer. Een dekvloer is een goede ondergrond voor de vloer die je vervolgens gaat leggen. Vaak egaliseer je de oneffenheden op de dekvloer als je hier pvc op wilt verlijmen en deze 100% vlak wilt hebben.

Droogtijd van een dekvloer

Er is een ongeschreven wet over het drogen van een dekvloer. Een dekvloer droogt per centimeter dikte één week. Een dekvloer wordt doorgaans gelegd in een dikte van vijf of zes centimeter. Is jouw dekvloer dikker dan vijf centimeter dan komt er per centimeter twee weken droogtijd bij. Zes centimeter wordt zeven weken, zeven centimeter wordt negen weken ect. Toch werkt het in de praktijk anders want afhankelijk van het weer droogt de vloer. Is het een natte vochtige dag dan droogt het minder snel dan wanneer het in de zomer tijdens een temperatuur van rond de 30 graden is. 

Dekvloer drogen met een hulpmiddelen

Wanneer je niet zo lang de tijd hebt om te wachten hebben wij de gouden tip voor je opgeschreven. De meest ideale scenario is om de vloer op natuurlijke wijze te laten drogen maar we begrijpen dat het in de praktijk vaak anders is dan de theorie. Daarom kan drogen met een bouwdroger, een ventilator of een kachel een goede oplossing zijn. Zet een bouwdroger, ventilator of een kachel niet gelijk de eerste dag aan want de dekvloer moet eerst goed kunnen uitharden. Een goed uitgeharde dekvloer is belangrijk om zo je vloer te kunnen leggen. Het zou toch zonde zijn dat je nieuwe laminaat of parket kromtrekt omdat je dekvloer niet goed is uitgehard. 

Bouwdroger, ventilator of een kachel

De meeste bouwbedrijven hebben wel een bouwdroger, ventilator of een kachel in hun assortiment maar jij als handige Harry kan deze ook huren bij de plaatselijke bouwmarkt. Tenzij je een bouwdroger, een ventilator of een kachel natuurlijk vaker nodig hebt dan is het misschien voordeliger om er zelf één aan te schaffen. Het gebruik van een bouwdroger, ventilator of een kachel is verder niet schadelijk voor je huis, het versnelt alleen het proces. Bouwlieden gebruiken een bouwdroger, ventilator of een kachel ook vaak om de muren te drogen, en een bouwdroger, ventilator of een kachel kan ook alle andere vochtproblemen oplossen zoals bijvoorbeeld schimmel. Een van deze hulpmiddelen aanschaffen kan dus een goede investering zijn.

Zoeken op marktplaats is ook een mogelijkheid. Huren kan redelijk aan de prijs zijn.
Klik hier om Dryfast drogers te bekijken op marktplaats.

Dryfast droger

Let wel op dat je niet te snel droogt! Beton en anhydriet droogt via een chemisch proces. Te snel drogen kan ervoor zorgen dat je vloer beschadigt. Gebruik altijd een opstook protocol en vermijd het warm stoken van de voer. Gebruikt altijd een ventilator, bouwdroger en een kachel om de kou uit te woning te halen. Een bouwdroger is >5 graden nodig voor de ontvochtiging.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general