Eigen woning: welk gereedschap is essentieel?

Als je een eigen woning krijgt, dan moet er vrijwel altijd iets aan gebeuren. Dit kan variëren van een grote klus als een uitbouw tot een kleine klus als een muur sauzen en een schilderij ophangen. De benodigdheden zijn dus sterk afhankelijk van jouw klus agenda! Voor sommige gereedschappen geldt ook dat de aanschafprijs hoog is voor de frequentie dat je het nodig bent. Het is zonde om gereedschap aan te schaffen dat je maar één maal gebruikt. In dit artikel willen we je wijzen op gereedschap dat eigenlijk altijd van pas komt en wat je als basis arsenaal kunt zien.

Hamer en schroevendraaiers

Een hamer is handig als je moet spijkeren. Ga voor een klauwhamer als je spijkers wilt gaan verwijderen. Een klauwhamer heeft een ‘klauw’ achter op de hamer zitten, waarmee je spijkers uit het hout kunt trekken.
Om een incidentele schroef in en uit te draaien, kun je een schroevendraaier set overwegen.

Schroefmachine en een boormachine

Als je niet gaat hameren en schroeven in de muur wilt bevestigen, dan is een combinatie van een boormachine en een schroefmachine aan te raden. Je gebruikt de (klop)boormachine om een gaatje te maken en gebruikt de schroefmachine om de schroef in de plug te draaien.

Tangen

Als je met elektrisch aan de slag gaat, is het handig om een aantal tangen in huis te halen. Een nijptang om de draden door te knippen. En een punt tang om eventueel draden te buigen om deze in een stopcontact adapter te klemmen. Zonder tangen is het in kleine muurdozen lastig manoeuvreren!

Als je met water en/of radiatoren aan de slag gaat, is een combinatietang en een waterpomptang geen overbodige luxe!

Handzaag, haakse hoek, waterpas, meetlint en potlood

Als je incidenteel gaat zagen is een handzaag in de meeste gevallen voldoende. Om af te tekenen ben je vanzelfsprekend een bouwpotlood nodig. Om haaks af te tekenen kun je een haakse hoek nemen of (in sommige gevallen) de handzaag gebruiken. Het handvat van de handzaag kunt je tegen je houtwerk aanzetten om een haakse lijn te trekken.

Bij het ophangen of afhangen, of dat nou voor een deur of een schilderij is, is een waterpas nodig. Hiermee zorg je dat het object recht komt te hangen. Een meetlint behoeft geen verdere toelichting!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general