Krijgt jouw schoorsteen het onderhoud dat hij nodig heeft? 

Nu de gasprijzen door het dak gaan, stappen veel mensen over op houtkachels. Een houtkachel kan de maandelijkse lasten verlichten en bovendien is een houtkachel ook nog eens een sfeervolle toevoeging aan je woning. Echter, zelf hout gaan stoken komt ook met een aantal risico’s. Zo moet je zorgen dat je je schoorsteen tijdig onderhoudt. Dit is niet alleen belangrijk voor het functioneren van je kachel, zonder goede trek laait het vuur niet goed op, het is ook veiliger. Per jaar gaan tientallen huizen in Nederland in vlammen op als gevolg van een schoorsteenbrand. De hoogste tijd dus om te zorgen dat je schoorsteen het onderhoud krijgt dat hij nodig heeft. Het goede nieuws is dat je dit voor een luttel bedrag per maand ook gewoon kunt uitbesteden. 

Verzeker je schoorsteenonderhoud

Een schoorsteen moet regelmatig geveegd worden. Doe je dit niet, dan kan het gebeuren dat allerlei soorten rommel zich ophoopt in je rookkanaal. Denk hierbij aan bladeren van omliggende bomen, takjes of zelfs complete vogelnesten. Dit vuil kan heel gevaarlijk worden omdat ze in je schoorsteen opdragen en daardoor licht ontvlambaar worden. Het is daarom belangrijk dat je tijdig een schoorsteenveger laat komen om het rookkanaal uit te borstelen. Juist omdat je slechts een keer per jaar je schoorsteen hoeft te laten vegen, vergeet je snel een afspraak in te plannen. Daarmee vergroot je het risico op een schoorsteenbrand en dat moet je zien te voorkomen. Je kunt een jaarlijkse schoorsteenveger via Univé inschakelen. Voor een klein bedrag per maand, ben je er zeker van dat je schoorsteen tijdig geveegd wordt. 

Geen werk van jouw onderhoud

Je kunt bij Univé een verzekering afsluiten waarmee je regelt dat je schoorsteen op tijd geveegd wordt. Deze ‘schoorsteenveegverzekering’ is onderdeel van de Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Wil jij jouw schoorsteenonderhoud uitbesteden, dan hoef je slechts deze verzekering te nemen, de rest gaat dan vanzelf. De schoorsteenveger houdt bij wanneer je schoorsteen weer behandeld moet worden en neemt contact met jou op om een afspraak te maken. Hij neemt zelf al zijn materialen mee en laat je weten wanneer er meer onderhoud nodig is dan enkel een veegbeurt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en is je onderhoud altijd up to date. 

Smaakt dit naar meer? 

Wanneer jij opkijkt tegen het onderhoud van je woning, laat het dan verzekeren en besteed het uit. Je kunt bijvoorbeeld ook het schoonmaken van je dakgoten verzekeren. Of wat dacht je van het onderhoud van je cv-ketel? Al deze taken zijn van groot belang, maar worden snel vergeten. Dat kan grote kostenposten met zich meebrengen en bovendien een hoop ellende. Bespaar je daarom deze problemen en kijk even op de site van Univé om te zien welke van de Veilig Wonen verzekeringen jij wilt nemen. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons die naar naar Bol verwijzen zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general