Krijgt jouw schoorsteen het onderhoud dat hij nodig heeft? 

Nu de gasprijzen door het dak gaan, stappen veel mensen over op houtkachels. Een houtkachel kan de maandelijkse lasten verlichten en bovendien is een houtkachel ook nog eens een sfeervolle toevoeging aan je woning. Echter, zelf hout gaan stoken komt ook met een aantal risico’s. Zo moet je zorgen dat je je schoorsteen tijdig onderhoudt. Dit is niet alleen belangrijk voor het functioneren van je kachel, zonder goede trek laait het vuur niet goed op, het is ook veiliger. Per jaar gaan tientallen huizen in Nederland in vlammen op als gevolg van een schoorsteenbrand. De hoogste tijd dus om te zorgen dat je schoorsteen het onderhoud krijgt dat hij nodig heeft. Het goede nieuws is dat je dit voor een luttel bedrag per maand ook gewoon kunt uitbesteden. 

Verzeker je schoorsteenonderhoud

Een schoorsteen moet regelmatig geveegd worden. Doe je dit niet, dan kan het gebeuren dat allerlei soorten rommel zich ophoopt in je rookkanaal. Denk hierbij aan bladeren van omliggende bomen, takjes of zelfs complete vogelnesten. Dit vuil kan heel gevaarlijk worden, omdat ze in je schoorsteen opdragen en daardoor licht ontvlambaar worden. Het is daarom belangrijk dat je tijdig een schoorsteenveger laat komen om het rookkanaal uit te borstelen. Juist omdat je slechts een keer per jaar je schoorsteen hoeft te laten vegen, vergeet je snel een afspraak in te plannen. Daarmee vergroot je het risico op een schoorsteenbrand en dat moet je zien te voorkomen. Je kunt daarom een onderhoudscontract afsluiten bij een schoorsteenveger. Voor een klein bedrag per maand, ben je er zeker van dat je schoorsteen tijdig geveegd wordt. 

Geen werk van jouw onderhoud

Met een onderhoudscontract is alles goed geregeld. De schoorsteenveger houdt bij wanneer je schoorsteen weer behandeld moet worden en neemt contact met jou op om een afspraak te maken. Hij neemt zelf al zijn materialen mee en laat je weten wanneer er meer onderhoud nodig is dan enkel een veegbeurt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en is je onderhoud altijd up-to-date. 

Risico verminderd

Door je schoorsteenonderhoud regelmatig te laten gebeuren, heb je een belangrijk risico voor een woningbrand aanzienlijk verkleind. Helaas kun je niet alle risico’s helemaal wegnemen en blijft een ongeluk in een klein hoekje zitten. Je woonhuis verzekeren is daarom een goed idee.

Er bestaan speciale verzekeringen voor het verzekeren van je huis en je spullen tegen brandschade. Dat doe je met een inboedel- en opstalverzekering. De inboedelverzekering is voor de spullen in je huis, de opstalverzekering voor je huis zelf. De polissen bieden dekking voor schade door brand, maar ook bijvoorbeeld voor schade door water, storm of bliksem. Je inboedel en opstal kun je apart verzekeren, maar je kunt ook kiezen voor een polis die deze twee combineert. Twee vliegen in een klap!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general