Zo maak je de juiste keuze voor tuinmeubelen

Heb je een andere woning gekocht en moet de tuin aangekleed worden? Of ben je toe aan wat nieuws? Tuinmeubelen zijn een onmisbare aanvulling in je tuin, om lekker te relaxen. Maar moet je op letten als je aan de zoektocht begint? We vertellen je er meer over in dit artikel.

Tuinmeubelen nemen ruimte in beslag

Allereerst is het verstandig om na te denken over jouw tuininrichting en de te maken zithoek. Ga je je tuinmeubelen in een hoek van de tuin zetten? Of onder een overkapping? Meet altijd eerst de beoogde ruimte op en neem de afmetingen van je zithoek mee in de zoektocht. Je wilt voorkomen dat je tuinmeubelen te groot zijn voor de plek waar ze komen te staan.

Staan de meubelen droog?

Ten tweede is in goede staat houden van de meubelen belangrijk. Je wilt immers voorkomen dat je na een paar jaar nieuwe meubelen moet kopen, want dat zou zonde zijn want de aanschafprijzen zijn niet mild. Als je een droge plek hebt om de meubelen te stallen, bijvoorbeeld onder een overkapping, dan kun je ze doorgaans laten staan. Stal je de tuinmeubelen in de buitenlucht? Let dan op dat je een tuinmeubel koopt dat gemaakt is van duurzame materialen. Onze tip zou uitgaan naar aluminium of kunststof, zodat je de kans op roestvorming minimaal is.

Ook al koop je aluminium of kunststof meubelen – onderschat dan de impact van de zon niet. Zonnestralen bevatten UV-straling en kunnen na verloop van jaren de kleur van de meubelen beïnvloeden. De lak wordt hierdoor vaal. Je kunt dit voorkomen om je tuinmeubelen af te dekken met een afdekhoes. Let er bij afdekken wel op dat er weervorming in (eventuele) kussens kan ontstaan. Het advies is om eind van het seizoen de kussens op een droge, vochtvrije plek op te slaan om weer/schimmel te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld op zolder zijn, of in een de garage of schuur.

Vergelijken van tuinmeubelen

Er zijn nogal wat tuinmeubelen te krijgen met een legio aan accessoires. Denk aan een ligbedden parasol of een schaduwdoek. Je kunt de zoektocht online beginnen, met een schets van jouw tuinsituatie in het achterhoofd en tot slot kijken welke onderdelen goed in jouw tuin zouden passen. Het is dan een keuze maken welke onderdelen passen bij het budget en genieten maar!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general