4x tips om slakken in de tuin tegen te gaan

Heb jij het vermoeden dat de bladeren van je planten worden opgegeten? Of heb al slakken gesignaleerd die druk hiermee bezig waren? Het is goed om te weten dat niet iedere slag gezonde bladeren eet. De grootste boosdoeners zijn de naaktslakken en de segrijnslak. Deze voeden zich o.a. met jonge bladeren en scheuten. Een plaag is dus zeker niet fijn voor je tuin! Maar hoe ga je ze tegen?

Plantenkeuze

Allereerst is de plantenkeuze belangrijk. Er zijn bepaalde planten waar slakken een hekel aan hebben. Dit zijn o.a. anjers, lavendel, goudsbloemen en viooltjes.

Verwelkom natuurlijke vijanden van de slak

De slak heeft natuurlijke vijanden. De grootste vijanden zijn egels, vogels en padden. Als je tuin veel vogels trekt, zul je hoogstwaarschijnlijk merken dat je minder last hebt van slakken.

Maak een val

Je kunt een val maken waar je de slakken naartoe trekt. De dierenspeciaalzaken verkopen vaak standaard vallen die prima te gebruiken zijn. De slak valt er in en kan er zelf niet uit komen. Vaak wordt bier of een andere lokstof gebruikt. Zet de slakken uit in een andere omgeving.

Grondbewerking

Door grondbewerking haal je de eitjes naar het oppervlakte. Hierdoor drogen ze uit en hebben ze minder kans om uit te komen. Dit zelfde geldt ook voor compost. Als je een compostbult hebt, laat dan eerst het compost drogen, voordat je het aanbrengt.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general