5 tips om onkruid tussen tegels weg te halen

Voor veel mensen is onkruid tussen de tegels een baalklusje. Er lijkt geen goede manier te zijn om het weg te halen en binnen enige tijd is het weer terug bij af. Wat zijn nou eigenlijk de beste manieren? We lichten ze hier toe. Voor aankoopadvies voor onkruidbestrijdingsmiddelen kun je ook een kijkje nemen in onze koopgids.

Onkruidborstel

Een onkruidborstel is een steel met daaraan een stalen borstel. De borstel is lang en smal, zodat je goed tussen de kieren kunt komen. Soms is de borstel ook nog voorzien van een krabber. Een borstel is een goede opties omdat je niet op de knieën hoeft te werken. Je kunt door de steel al staand je werk doen. Daarnaast is het ecologisch want je gebruikt geen middelen.

Schoonmaakazijn en zout

Misschien heb je deze al eens als een tip doorgekregen. Azijn en zout zijn goede manieren om onkruid te doden, maar het gebruik ervan is verboden! De rijksoverheid verbiedt het gebruik van zout en azijn net als chloor gezien mogelijke impact op de bodem en het milieu.

Brander

Met een gasbrander voor onkruid of een dakbrander kun je op een eenvoudige manier onkruid weghalen. Let er wel op dat je niet per ongeluk (gewenste) planten meeneemt in je opruimactie.

Kokend water

Heet water doodt de cellen van het onkruid. Het verwijderen van onkruid en mos gaat dus prima met kokend water. Door meerdere keren heet water over het onkruid heen te gieten, zal ook de wortel beschadigd raken. Dit is wat je idealiter wilt bereiken, want dan ga je terugkerend onkruid tegen.

Plukken

Last but not least! Plukken blijft een goede manier om onkruid met wortel en al vaarwel te zeggen. Toch is het een van de minst leuke klusjes in de tuin. Als je plukt, neem dan vooral de tijd en vergeet niet de wortels weg te gooien.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general