Zo krijg je je terras weer mooi schoon

Je hebt nog niet zo lang geleden een nieuw terras aangelegd. En voor je het weet zijn daar al oneffenheden, groene aanslag en vlekken. Je hebt nog amper kunnen genieten van je terras en nu ziet het er al verwaarloosd uit. Herkenbaar? Op deze manier krijg je je terras weer mooi schoon.

Groene aanslag

De groene aanslag bestaat uit mos en algen en duikt op in iedere tuin. Deze aanslag komt vooral voor op schaduwrijke, vochtige en natte plekken. Je krijgt de aanslag niet alleen op de bestrating van je terras, maar ook de tuinmeubels en alles wat van hout is. Dit gebeurt vooral in de herfst en winter als we veel natte periodes met weinig zon hebben. In het voorjaar moet je dus flink aan de slag om de aanslag te verwijderen.

Vlekken en aanslag verwijderen

Zo af en toe moet een terras goed gereinigd worden. Met een emmer water en een stevige borstel kun je je terras op een milieuvriendelijke wijze reinigen. Als dit niet voldoende helpt kun je groene zeep gebruiken. Verdeel de groene zeep goed over de tegels en laat het een nacht goed intrekken. Hierna kun je de tegels goed schrobben en zal de groene aanslag verdwijnen. Het nadeel is wel dat je dan 2 dagen nodig hebt om de klus af te krijgen. Wil je het sneller klaar hebben? Gebruik dan groene zeep gecombineerd met soda. Dit hoeft maar een half uurtje in te trekken en daarna kun je het terras schoonvegen.

Hoge druk

Een snellere methode van het reinigen is hoge druk gebruiken. Met een hogedrukreiniger gebruik je alleen water, dus deze methode is milieuvriendelijk. Het water wordt met zeer hoge druk op het terras gespoten, dus de groene aanslag zal sneller loslaten. Het is voor jou een makkelijkere en snellere manier om het terras te reinigen. Pas wel op dat de tegels niet beschadigd raken.

Impregneren tuintegels

Als je zoveel moeite hebt gedaan om je terras te reinigen dan wil je natuurlijk ook dat het zo lang mogelijk schoon blijft. Tuintegels raken snel beschadigd en worden weer vuil. Door het impregneren van je tuintegels zorg je voor een laag om de tegels die beschermt tegen vuil en groene aanslag. Na het impregneren kan er geen water meer in de tegels trekken. Dan heeft alg geen kans meer om te groeien en zich aan de tegel te hechten. Je tegels hebben door de behandeling een langere levensduur en zien er langer mooi uit en schoon uit. Het beste moment om te impregneren is als de tegel net nieuw is. Dan zijn ze nog volledig droog en schoon. Heb je de tegels als een tijd? Maak ze dan eerst schoon met hoge druk.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general