Zo verander je de kleur van hortensia’s

Hortensia’s ofwel Hydrangea is een populaire bloeiende en bladverliezende tuinplant. Ideaal voor een plaatsing in een border of als haagbeplanting. Je kunt ze ook prima in een pot planten. De meeste hortensia soorten zijn afkomstig uit Azië en ze komen in diverse kleuren; van wit, roze, blauw, (bleek)groen of rood.

Er wordt vaak gesproken over ‘de hortensia’ maar het is goed om te weten dat er verschillende soorten zijn. Waaronder de bolhortensia, fluweelhortensia, klimhortensia, eikenbladhortensia, annabellehortensia en de boerenhortensia.

Als je een bolhortensia hebt, dan kun je proberen de kleur van de bollen te manipuleren. Onderzoek heeft uitgewezen dat de PH waarde, fosfor en de hoeveelheid aluminum in de grond een grote invloed heeft op de kleur van de bollen.

Een lage PH waarde betekent een zuurdere ondergrond. Een hoge PH waarde betekent een neutralere ondergrond. Bij een lage PH waarde is de grond in staat om aluminium op te nemen waardoor de bollen een blauwere kleur krijgen. Het tegenovergesteld, dus een hoge PH waarde blokkeert aluminium opname en zorgt er voor dat de kleur naar roze uitwijkt. Om een blauwe kleur te krijgen, kun je overwegen om aluminium sulfaat toe te dienen. Er zijn ook tuinmannen die azijn toedienen om een hogere zuurtegraad te bewerkstelligen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Gedetecteerd

We maken gebruik van affiliate links naar Bol.com. Deze links worden niet getoond bij het gebruik van een Adblocker. Zet de Adblocker s.v.p. uit om de buttons die naar naar Bol verwijzen zichtbaar te maken en browsen op onze website voort te zetten. 

Do it yourself-ers
Logo
Enable registration in settings - general